HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.19. 08:24 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Ropogós sonka kosarak, stracchino sajttal és körtével töltve

prosciutto-crudo.jpg

Hozzávalók 8 adag elkészítéséhez:

200 gr nyers sonka

400 gr stracchino sajt

2 db vilmoskörte

Tökmag

Méz

Citromlé

Bors

stracchino_01.jpg

Elkészítés:

Hámozzuk meg a körtét, vágjuk kockákra, tegyük egy tálba, öntsük le citromlével és hagyjuk pácolodni. Béleljünk ki muffin formákat sonka szeletekkel, nyugodtan kilóghatnak a formából, sütés közben úgyis összeugranak. Tegyük be 200 fokos sütőbe kb. 10 percre, ügyeljünk arra, nehogy megégjenek. Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a sült sonka kosarakat a formákból és töltsük meg a belsejüket a sajttal, a felkockázott körte darabokkal, a tetejükre szórjunk tökmagot és frissen őrölt borsot. Legvégül locsoljuk meg bőségesen az elkészített kosárkáinkat mézzel.

cestini_prosciutto_pere_stracchino2 1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr645088235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása