Ropogós sonka kosarak, stracchino sajttal és körtével töltve
Hozzávalók 8 adag elkészítéséhez:
200 gr nyers sonka
400 gr stracchino sajt
2 db vilmoskörte
Tökmag
Méz
Citromlé
Bors
Elkészítés:
Hámozzuk meg a körtét, vágjuk kockákra, tegyük egy tálba, öntsük le citromlével és hagyjuk pácolodni. Béleljünk ki muffin formákat sonka szeletekkel, nyugodtan kilóghatnak a formából, sütés közben úgyis összeugranak. Tegyük be 200 fokos sütőbe kb. 10 percre, ügyeljünk arra, nehogy megégjenek. Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a sült sonka kosarakat a formákból és töltsük meg a belsejüket a sajttal, a felkockázott körte darabokkal, a tetejükre szórjunk tökmagot és frissen őrölt borsot. Legvégül locsoljuk meg bőségesen az elkészített kosárkáinkat mézzel.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.