HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.20. 14:41 Ízek Művészete

Tepsis tüskéscápa
Napi receptajánlónk: Halételek

Tepsis tüskéscápa

PESCE_PALOMBO.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 tüskéscápa szelet

2 db. közepes nagyságú burgonya

2 fej hagyma

4 olajban eltett szardella filé

2 ág tárkony

4 evőkanál olívaolaj

Bors

hagyma.jpg

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát vágjuk egészen vékony karikákra, béleljünk ki egy jénai tálat, vagy egy sütőformát akkora méretű sütőpapírral, hogy be tudjuk vele fedni a tálat. Kenjük be 2 kanál olívaolajjal az alját és helyezzük el rajta a burgonyát. A megtisztított hagymát is szeljük egészen vékony karikákra, a felét rakjuk a burgonya tetejére, erre fektessük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd borítsuk be a maradék hagymakarikákkal, és a lecsöpögtetett és feldarabolt szardella filékkel. Locsoljuk meg 2 kanál olívaolajjal és az egyik ág tárkony leveleit, szórjuk a tetejére, a sütőpapír lelógó felével borítsuk be a tálat és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre.

Tálalás előtt morzsoljuk az elkészült hal tetejére a megmaradt tárkony leveleket.

07_pesce_p077--420x520.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr915094044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása