Tepsis tüskéscápa
Hozzávalók 4 személy részére:
4 tüskéscápa szelet
2 db. közepes nagyságú burgonya
2 fej hagyma
4 olajban eltett szardella filé
2 ág tárkony
4 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát vágjuk egészen vékony karikákra, béleljünk ki egy jénai tálat, vagy egy sütőformát akkora méretű sütőpapírral, hogy be tudjuk vele fedni a tálat. Kenjük be 2 kanál olívaolajjal az alját és helyezzük el rajta a burgonyát. A megtisztított hagymát is szeljük egészen vékony karikákra, a felét rakjuk a burgonya tetejére, erre fektessük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd borítsuk be a maradék hagymakarikákkal, és a lecsöpögtetett és feldarabolt szardella filékkel. Locsoljuk meg 2 kanál olívaolajjal és az egyik ág tárkony leveleit, szórjuk a tetejére, a sütőpapír lelógó felével borítsuk be a tálat és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre.
Tálalás előtt morzsoljuk az elkészült hal tetejére a megmaradt tárkony leveleket.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.