HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.22. 12:23 Ízek Művészete

Genovai pulykamell
Napi receptajánlónk: Húsok

Genovai pulykamell

1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr pulykamell

40 szem zöld olívabogyó

50 gr fenyőmag

1 pohár száraz fehérbor

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál liszt

Olívaolaj

Bors

sogliola-pinoli.jpg

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg az egészben hagyott fokhagymát 3 evőkanál olívaolajon, majd tegyük bele a magozott olívabogyókat, hagyjuk főni pár percig, aztán adjuk hozzá a fenyőmagot. A szeletekre vágott, kicsit kikloffolt pulykamelleket fektessük a fenyőmagokra és az olívabogyókra, úgy, hogy a hús ne érjen a serpenyő aljához.

Miután ízesítettük sóval és borssal, főzzük egészen alacsony lángon 10 percig, majd öntsünk rá fél pohár langyos vizet, amiben előtte feloldottuk az 1 evőkanál lisztet.

Hagyjuk főni még 10 percig, ezután öntsük rá a bort és várjuk meg, amíg elpárolog.

Helyezzük a pulykamell szeleteket langyos tányérokra, locsoljuk meg a szafttal és díszítsük olívabogyókkal és fenyőmaggal.

piatto-pronto-posate-ingredienti_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr915098226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása