Genovai pulykamell
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr pulykamell
40 szem zöld olívabogyó
50 gr fenyőmag
1 pohár száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg az egészben hagyott fokhagymát 3 evőkanál olívaolajon, majd tegyük bele a magozott olívabogyókat, hagyjuk főni pár percig, aztán adjuk hozzá a fenyőmagot. A szeletekre vágott, kicsit kikloffolt pulykamelleket fektessük a fenyőmagokra és az olívabogyókra, úgy, hogy a hús ne érjen a serpenyő aljához.
Miután ízesítettük sóval és borssal, főzzük egészen alacsony lángon 10 percig, majd öntsünk rá fél pohár langyos vizet, amiben előtte feloldottuk az 1 evőkanál lisztet.
Hagyjuk főni még 10 percig, ezután öntsük rá a bort és várjuk meg, amíg elpárolog.
Helyezzük a pulykamell szeleteket langyos tányérokra, locsoljuk meg a szafttal és díszítsük olívabogyókkal és fenyőmaggal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.