Currys halszeletek
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szép vastag szelet tonhal vagy fűrészes sügér
1 fej hagyma
2 szár újhagyma
1 kiskanál reszelt gyömbér
1 kiskanál curry
2 kiskanál citromlé
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Melegítsünk fel két evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a felaprított hagymát, amikor már kapott egy kis színt, tegyük bele a gyömbért, a curryt és 3-4 percig hagyjuk összeérni az ízeket. Ezután öntsünk hozzá 2 kiskanál citromlevet, egy pohár vizet, nagy lángon forraljuk össze az egészet, majd alacsony lángon még főzzük néhány percen át.
Most már belerakhatjuk a szószba a megmosott, szárazra törölt halszeleteket is, szórjuk meg egy kis sóval, frissen őrölt borssal, fedjük le és süssük oldalanként 5-5 percig.
Az elkészült halszeleteket, tegyük ki tányérokra, locsoljuk meg bőségesen szafttal és díszítsük a kis darabokra vágott újhagymával.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.