HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.06. 14:31 Ízek Művészete

Currys halszeletek
Napi receptajánlónk: Halételek

Currys halszeletek

cernia_bruna.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 szép vastag szelet tonhal vagy fűrészes sügér

1 fej hagyma

2 szár újhagyma

1 kiskanál reszelt gyömbér

1 kiskanál curry

2 kiskanál citromlé

Olívaolaj

Bors

curry-powder-horz.jpg

Elkészítés:

Melegítsünk fel két evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a felaprított hagymát, amikor már kapott egy kis színt, tegyük bele a gyömbért, a curryt és 3-4 percig hagyjuk összeérni az ízeket. Ezután öntsünk hozzá 2 kiskanál citromlevet, egy pohár vizet, nagy lángon forraljuk össze az egészet, majd alacsony lángon még főzzük néhány percen át.

Most már belerakhatjuk a szószba a megmosott, szárazra törölt halszeleteket is, szórjuk meg egy kis sóval, frissen őrölt borssal, fedjük le és süssük oldalanként 5-5 percig.

Az elkészült halszeleteket, tegyük ki tányérokra, locsoljuk meg bőségesen szafttal és díszítsük a kis darabokra vágott újhagymával.

pesce-al-curry.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr415119846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása