Makréla édes-savanyú zöldségekkel
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db makréla
1 db kaliforniai paprika
2 db hegyes zöldpaprika
½ vörös cikória (radicchio)
2 db burgonya
1 db zöldalma
1 gerezd fokhagyma
1 maréknyi mazsola
½ pohár fehérborecet
2 evőkanál cukor
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítése
Mossuk meg a zöldségeket az almával együtt, töröljük szárazra, és vágjuk fel mindegyiket julienne-re, vagyis gyufaszál vékonyságúra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon kicsit kapassuk meg a fokhagymát, először adjuk hozzá a paprikákat, majd pár perc után a burgonyát is. Hagyjuk rövid ideig párolódni, ezután tegyük bele a vörös cikóriát, legvégül az almaszeleteket és az előzőleg beáztatott mazsolát. Főzzük az egészet bő 10 percig. Közben keverjük a fehérborecethez a cukrot, öntsük a zöldségekre, kicsit forraljuk össze és vegyük le a tűzről.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük körbe olívaolajjal, fektessük erre a kibelezett makrélákat, a tetejükre locsoljunk 2 evőkanál olívaolajat, és szórjunk rájuk bőségesen friss rozmaringot. Tegyük be a 200 fokos sütőbe és süssük kb. 10 percig.
Amikor elkészült, húzzuk le a halak bőrét és filézzük ki.
Minden egyes tányérra rakjunk egy réteg zöldséget, erre helyezzük a halszeleteket, fedjük be ismét egy réteg zöldséggel és díszítsük rozmaringgal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.