HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.13. 15:09 Ízek Művészete

Makréla édes-savanyú zöldségekkel
Napi receptajánlónk: Halételek

Makréla édes-savanyú zöldségekkel

fishing-makrela.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 db makréla

1 db kaliforniai paprika

2 db hegyes zöldpaprika

½ vörös cikória (radicchio)

2 db burgonya

1 db zöldalma

1 gerezd fokhagyma

1 maréknyi mazsola

½ pohár fehérborecet

2 evőkanál cukor

Olívaolaj

Bors

sgombro 2.jpg

Elkészítése

Mossuk meg a zöldségeket az almával együtt, töröljük szárazra, és vágjuk fel mindegyiket julienne-re, vagyis gyufaszál vékonyságúra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon kicsit kapassuk meg a fokhagymát, először adjuk hozzá a paprikákat, majd pár perc után a burgonyát is. Hagyjuk rövid ideig párolódni, ezután tegyük bele a vörös cikóriát, legvégül az almaszeleteket és az előzőleg beáztatott mazsolát. Főzzük az egészet bő 10 percig. Közben keverjük a fehérborecethez a cukrot, öntsük a zöldségekre, kicsit forraljuk össze és vegyük le a tűzről.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük körbe olívaolajjal, fektessük erre a kibelezett makrélákat, a tetejükre locsoljunk 2 evőkanál olívaolajat, és szórjunk rájuk bőségesen friss rozmaringot. Tegyük be a 200 fokos sütőbe és süssük kb. 10 percig.

Amikor elkészült, húzzuk le a halak bőrét és filézzük ki.

Minden egyes tányérra rakjunk egy réteg zöldséget, erre helyezzük a halszeleteket, fedjük be ismét egy réteg zöldséggel és díszítsük rozmaringgal.

sgombro con verdure in agrodolce.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr85132918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása