Paccheri tészta calamari szósszal
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr paccheri tészta
500 gr közepes méretű calamari-tintahal
200 gr koktélparadicsom
200 gr paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma
1-2 db chili paprika
1 csokor petrezselyem
Fél pohár száraz fehérbor
Pár evőkanál hal alaplé
Olívaolaj
Elkészítés:
Amennyiben nem tisztított tintahalat veszünk, a következőképpen készítsük elő:
Először megfogjuk a hal csápos fejét, és óvatosan kihúzzuk a tömlőből. Ha kellően óvatosak voltunk, szépen egyben kijön a halból minden, amire nem lesz szükségünk, belső szervek, tintazsák. Húzzuk még ki a testből az átlátszó, műanyagra hasonlító "gerincet" is.
Ezután folyóvíz alatt mossuk ki a tömlőt és vágjuk fel karikákra.
Egy széles serpenyőben melegítsünk 3-4 evőkanál olívaolajat, dobjuk rá a szétzúzott fokhagymákat és 1-2 db chili paprikát ízlés szerint. Pár perc után tegyük bele együtt a tintahal gyűrűket és a levágott csápokat, locsoljuk meg a borral, gyors mozdulatokkal forgassuk össze, néhány percig hagyjuk főni, de ne főzzük túl, mert a karikák kemények lesznek. Vegyük ki a tintahal gyűrűket, a csápokat viszont még hagyjuk tovább puhulni. Keverjük a csápokhoz, a négybe vágott paradicsomokat és a paradicsomszószt is.
Közben a tésztát dobjuk lobogó, sós vízbe 8-10 percre, majd szűrjük le, adjuk hozzá a mártáshoz és hagyjuk készre főni az egészet, szükség szerint, néha locsoljuk meg egy kevés hal alaplével. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük bele a félretett tintahal karikákat, szórjuk meg bőségesen a felaprított petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.21. 12:13:03
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.