HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.20. 13:14 Ízek Művészete

Paccheri tészta calamari szósszal
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Paccheri tészta calamari szósszal

paccheri.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr paccheri tészta

500 gr közepes méretű calamari-tintahal

200 gr koktélparadicsom

200 gr paradicsomszósz

3 gerezd fokhagyma

1-2 db chili paprika

1 csokor petrezselyem

Fél pohár száraz fehérbor

Pár evőkanál hal alaplé

Olívaolaj

calamari-freschi.jpg

Elkészítés:

Amennyiben nem tisztított tintahalat veszünk, a következőképpen készítsük elő:

Először megfogjuk a hal csápos fejét, és óvatosan kihúzzuk a tömlőből. Ha kellően óvatosak voltunk, szépen egyben kijön a halból minden, amire nem lesz szükségünk, belső szervek, tintazsák. Húzzuk még ki a testből az átlátszó, műanyagra hasonlító "gerincet" is.

Ezután folyóvíz alatt mossuk ki a tömlőt és vágjuk fel karikákra.

Egy széles serpenyőben melegítsünk 3-4 evőkanál olívaolajat, dobjuk rá a szétzúzott fokhagymákat és 1-2 db chili paprikát ízlés szerint. Pár perc után tegyük bele együtt a tintahal gyűrűket és a levágott csápokat, locsoljuk meg a borral, gyors mozdulatokkal forgassuk össze, néhány percig hagyjuk főni, de ne főzzük túl, mert a karikák kemények lesznek. Vegyük ki a tintahal gyűrűket, a csápokat viszont még hagyjuk tovább puhulni. Keverjük a csápokhoz, a négybe vágott paradicsomokat és a paradicsomszószt is.

Közben a tésztát dobjuk lobogó, sós vízbe 8-10 percre, majd szűrjük le, adjuk hozzá a mártáshoz és hagyjuk készre főni az egészet, szükség szerint, néha locsoljuk meg egy kevés hal alaplével. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük bele a félretett tintahal karikákat, szórjuk meg bőségesen a felaprított petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

paccheri_calamari_450ingr.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr595150130

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.21. 12:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása