HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.22. 17:25 Ízek Művészete

Spongata
Napi receptajánlónk: Édességek

Spongata - húsvéti sütemény

 1136756656XK2uj2 1.jpg

 

Toszkána és Emilia Romagna tartományok hagyományos húsvéti süteménye.

limoni-canditi.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:

300 gr liszt

80 gr cukor

100 gr vaj

1 csöppnyi fehérbor

1 csipet só

mandorla-siciliana-sgusciata-gr-200.jpg

A töltelékhez:

75 gr hámozott mandula

40 gr cukor

200 gr méz

75 gr mogyoró

150 gr dióbél

30 gr fenyőmag

100 gr kandírozott narancs és citrom

1 dl száraz fehérbor

100 gr száraz keksz

50 gr mazsola

5 gr fahéj

Reszelt szerecsendió

pinoli_s.jpg

Elkészítés:

Mindenekelőtt készítsük el a tölteléket. A mézet forraljuk össze a borral alacsony lángon néhány percig. Ezután tegyük bele egymás után a durvára vágott mogyorót, diót, mandulát, a fenyőmagot, a felkockázott kandírozott gyümölcsöket, a rövid ideig, rumba beáztatott mazsolát, a szétzúzott kekszet, majd ízesítsük a fahéjjal, a szerecsendióval és a cukorral.

Alaposan keverjük össze az egészet, vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.

Közben elkészítjük a tésztát: a lisztet dolgozzuk össze a cukorral, az olvasztott vajjal, a kevéske borral és a csipet sóval. A tésztából formázzunk egy labdát, tekerjük be folpackba és legalább 1 órára, rakjuk be a hűtőszekrénybe.

A lehűlt tésztát osszuk két egyforma adagra, mindkét részt nyújtsuk ki lisztezett gyúródeszkán egyforma méretűre. Az egyik tésztalappal béleljünk ki egy vajjal kikent és liszttel megszórt kerek sütőformát, a széleket is beleértve, osszuk el rajta egyenletesen a tölteléket, majd fedjük be a másik tésztalappal. A sütemény széleit jól nyomjuk egymáshoz, a tetejét pedig szurkáljuk körbe egy villával. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és porcukorral meghintve tálaljuk.

Piatto-pronto_dettaglio_ricette_slider_grande3 1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr1005162953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása