Húsvéti bárányborda fűszerkéregben
Hozzávalók 4 személy részére:
Egy kb. 1,5 kg-os tejesbárány-borda egyben (kb. 12 szeletes darab)
6 szelet toast kenyér
1-1 csokor majoránna, rozmaring, petrezselyem, kakukkfű, zsálya, csombor
3 kiskanál mustár
2 csomag újhagyma
3 gerezd fokhagyma
Fél pohár fehérbor
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítése:
A toast kenyeret tegyük be néhány percre pirulni a sütőbe, majd vágjuk fel kockákra, és aprítsuk össze egy mixerben. Az összes fűszernövényt daraboljuk durvára és keverjük a kenyérmorzsához. A báránybordát mossuk meg, töröljük szárazra, a csontocskákat bugyoláljuk be alufóliába, helyezzük a húst egy nagyobb tepsire, kenjük be a mustárral, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, dobjuk mellé az egész fokhagymákat, az újhagyma fejeket, öntsük rá a bort is és dugjuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre. Közben a fűszernövény keverékhez adjunk hozzá egy kis olívaolajat, a húst vegyük ki a sütőből, és gyorsan kenjük a tetejére az elkészített keveréket. Tegyük vissza a sütőbe, és hagyjuk még sülni 4-5 percig. A legvégén tegyük grill fokozatra, hogy a tetejére egy szép aranyszínű kéreg süljön. Amikor elkészült, szedjük le az alufóliát a csontok végéről és rögtön tálaljuk a saját szaftjával meglocsolva.
A bárány mellé köretnek egy különleges saláta:
Hozzávalók:
2 db vérbélű narancs
1 csokor snidling
1 db érett de kemény avokádó
2 nagy maréknyi zsenge rukkola
2 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Facsarjuk ki az egyik narancs levét, öntsük egy tálkába, adjunk hozzá egy kevés felaprított snidlinget, fél kiskanál sót, negyed kiskanál frissen őrölt borsot, jól keverjük össze, majd apránként keverjük bele az olívaolajat is. A másik narancsot pucoljuk meg és szedjük gerezdekre. Az avokádót vágjuk vékony szeletekre, rakjuk egy tálra, helyezzük a tetejére a rukkolát, locsoljuk meg az öntettel és díszítsük a narancs gerezdekkel, esetleg még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.