HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.28. 12:27 Ízek Művészete

Húsvéti bárányborda fűszerkéregben
Napi receptajánlónk: Húsok

Húsvéti bárányborda fűszerkéregben

carre-dagnello.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

Egy kb. 1,5 kg-os tejesbárány-borda egyben (kb. 12 szeletes darab)

6 szelet toast kenyér

1-1 csokor majoránna, rozmaring, petrezselyem, kakukkfű, zsálya, csombor

3 kiskanál mustár

2 csomag újhagyma

3 gerezd fokhagyma

Fél pohár fehérbor

Olívaolaj

Bors

vino-bianco1.jpg

Elkészítése:

A toast kenyeret tegyük be néhány percre pirulni a sütőbe, majd vágjuk fel kockákra, és aprítsuk össze egy mixerben. Az összes fűszernövényt daraboljuk durvára és keverjük a kenyérmorzsához. A báránybordát mossuk meg, töröljük szárazra, a csontocskákat bugyoláljuk be alufóliába, helyezzük a húst egy nagyobb tepsire, kenjük be a mustárral, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, dobjuk mellé az egész fokhagymákat, az újhagyma fejeket, öntsük rá a bort is és dugjuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre. Közben a fűszernövény keverékhez adjunk hozzá egy kis olívaolajat, a húst vegyük ki a sütőből, és gyorsan kenjük a tetejére az elkészített keveréket. Tegyük vissza a sütőbe, és hagyjuk még sülni 4-5 percig. A legvégén tegyük grill fokozatra, hogy a tetejére egy szép aranyszínű kéreg süljön. Amikor elkészült, szedjük le az alufóliát a csontok végéről és rögtön tálaljuk a saját szaftjával meglocsolva.

_arancia.jpg rossa.jpg

A bárány mellé köretnek egy különleges saláta:

Hozzávalók:

2 db vérbélű narancs

1 csokor snidling

1 db érett de kemény avokádó

2 nagy maréknyi zsenge rukkola

2 evőkanál olívaolaj

Bors

L1370345-630x472.jpg

Elkészítés:

Facsarjuk ki az egyik narancs levét, öntsük egy tálkába, adjunk hozzá egy kevés felaprított snidlinget, fél kiskanál sót, negyed kiskanál frissen őrölt borsot, jól keverjük össze, majd apránként keverjük bele az olívaolajat is. A másik narancsot pucoljuk meg és szedjük gerezdekre. Az avokádót vágjuk vékony szeletekre, rakjuk egy tálra, helyezzük a tetejére a rukkolát, locsoljuk meg az öntettel és díszítsük a narancs gerezdekkel, esetleg még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

insalata con pompelmo avocado mandorle su piatto giallo.jpg

Piatto-pronto-teglia-posate-tovagliolo-verde_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr705177464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása