HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.29. 09:59 Ízek Művészete

Húsvéti meggyes mandulatorta
Napi receptajánlónk: Édességek

Húsvéti meggyes mandulatorta

Amarena Cherries.jpg

Hozzávalók:

40 gr búzaliszt

130 gr mandula liszt

3 db tojás

1 db tojás fehérjéje

80 gr vaj

130 gr porcukor

100 gr amarena meggy szirupban

100 gr kandírozott narancshéj

2 kiskanál bármilyen narancslikőr a legjobb a Grand Marnier

Sárgabarack lekvár

Mandulaforgács

scorza-d-arancia-candita.jpg

Elkészítés:

Szűrjük le a meggyet, vágjuk negyedekbe, majd aprítsuk fel a kandírozott narancshéjakat is.

Tegyük bele egy keverőgépbe a porcukrot, a mandula lisztet, a tojásfehérjét és dolgozzuk össze. Ezután egyenként keverjük a tésztához a tojásokat, és addig verjük, amíg sima, homogén tésztát nem kapunk.

Ezután öntsük a keveréket egy mély tálba, adjuk hozzá a felolvasztott vajat és a lisztben megforgatott narancshéjakat, majd fél órára tegyük be a hűtőszekrénybe. Rakjuk a tésztát egy 22-24 cm átmérőjű, vajjal kikent és liszttel körbeszórt, kapcsos tortaformába. Dobáljuk a tetejére a kevés liszttel összekevert meggyeket és dugjuk 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet 180 fokra és még legalább 10-15 percig, süssük a tortánkat. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, közben a mandulaforgácsokat, egy sütőpapírral kibélelt tepsiben pirítsuk pár percig 180 fokos sütőben, ügyeljünk arra, nehogy megégjenek. A kihűlt tortát kenjük körbe a sárgabarack lekvárral, borítsuk be a mandula forgácsokkal és rakjuk az ünnepi asztalra.

colombier31.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr265179398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása