Sonkás, zsályás halmocskák
Hozzávalók 4 személy részére:
150 gr főtt sonka egyben
1 db tojás
50 gr liszt
1 dl száraz fehérbor
2 db zsályalevél
1 csokor petrezselyem
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a tojással, 1 dl borral, 1 dl vízzel, sóval, egy kis borssal, majd pihentessük a tésztát 1 órán keresztül.
Daraboljuk fel a sonkát kisebb kockákra, vágjuk apróra a zsályát és a petrezselymet, ezután az egészet dolgozzuk bele a tésztába.
Melegítsünk olívaolajat egy tepsiben, és evőkanállal szaggassuk bele a keveréket. Mindkét oldalukat süssük aranysárgára, szedjük ki papírtörlőre, itassuk le a felesleges zsiradékot, majd melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.