HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.08. 12:05 Ízek Művészete

Sonkás, zsályás halmocskák
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sonkás, zsályás halmocskák

images.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

150 gr főtt sonka egyben

1 db tojás

50 gr liszt

1 dl száraz fehérbor

2 db zsályalevél

1 csokor petrezselyem

Olívaolaj

Bors

50 zsálya 3.jpg

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a tojással, 1 dl borral, 1 dl vízzel, sóval, egy kis borssal, majd pihentessük a tésztát 1 órán keresztül.

Daraboljuk fel a sonkát kisebb kockákra, vágjuk apróra a zsályát és a petrezselymet, ezután az egészet dolgozzuk bele a tésztába.

Melegítsünk olívaolajat egy tepsiben, és evőkanállal szaggassuk bele a keveréket. Mindkét oldalukat süssük aranysárgára, szedjük ki papírtörlőre, itassuk le a felesleges zsiradékot, majd melegen tálaljuk.

frittelle_salvia_prosciutto.jpg

 

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szállás bárány olaj szálloda főzés élmény festészet hal gasztronómia ételek apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr935210640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása