HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.10. 15:35 Ízek Művészete

Bazsalikomos ördöghal
Napi receptajánlónk: Halételek

Bazsalikomos ördöghal


rana pescatrice.JPG 

Hozzávalók 4 személy részére:

600 gr ördöghal filé

400 gr cherry szilva paradicsom

200 gr friss apró pirospaprika

1 kis zacskó sáfrány

Friss bazsalikom

Liszt

Száraz fehérbor

Olívaolaj

Bors

peperoncino.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a halfiléket, töröljük szárazra és forgassuk meg egy kevés lisztben. A paprikáknak vágjuk le a csumáját és szedjük ki a magokat, a paradicsomokat szeljük ketté.

Melegítsünk egy serpenyőben 3-4 evőkanál olívaolajat, pirítsuk meg rajta a halszeletek mindkét oldalát, majd szedjük ki és tegyük félre. Öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe, dogjuk bele a paradicsomokat, a pirospaprikákat, locsoljuk meg egy kevés borral és ízesítsük a sáfránnyal és egy jó nagy marék friss bazsalikommal. Jól keverjük össze az egészet, és alacsony lángon főzzük kb. 10 percig. Ezután tegyük vissza a halat, sózzuk, borsozzuk, fedjük le és hagyjuk még főni 20 percig, ha szükséges közben öntsük alá egy kis vizet.

Ahogy elkészült, máris tálalhatjuk, friss bazsalikommal megszórva.

Pescatrice-al-basilico-sugo-di-datterini-e-peperoni_v_gdv.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia Olaszország Film parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr455215278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása