Bazsalikomos ördöghal
Hozzávalók 4 személy részére:
600 gr ördöghal filé
400 gr cherry szilva paradicsom
200 gr friss apró pirospaprika
1 kis zacskó sáfrány
Friss bazsalikom
Liszt
Száraz fehérbor
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a halfiléket, töröljük szárazra és forgassuk meg egy kevés lisztben. A paprikáknak vágjuk le a csumáját és szedjük ki a magokat, a paradicsomokat szeljük ketté.
Melegítsünk egy serpenyőben 3-4 evőkanál olívaolajat, pirítsuk meg rajta a halszeletek mindkét oldalát, majd szedjük ki és tegyük félre. Öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe, dogjuk bele a paradicsomokat, a pirospaprikákat, locsoljuk meg egy kevés borral és ízesítsük a sáfránnyal és egy jó nagy marék friss bazsalikommal. Jól keverjük össze az egészet, és alacsony lángon főzzük kb. 10 percig. Ezután tegyük vissza a halat, sózzuk, borsozzuk, fedjük le és hagyjuk még főni 20 percig, ha szükséges közben öntsük alá egy kis vizet.
Ahogy elkészült, máris tálalhatjuk, friss bazsalikommal megszórva.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.