HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.13. 12:39 Ízek Művészete

Habcsókos citromtorta
Napi receptajánlónk: Édességek

Habcsókos citromtorta

210bllj.jpg

Hozzávalók 8 személy részére:

A tésztához:

500 gr liszt

350 gr vaj

140 gr porcukor

3 db tojás sárgája

1 db egész tojás

1 db citrom lereszelt héja

2832.jpg

A töltelékhez:

50 cl tej

150 gr kristálycukor

50 gr liszt

5 db tojás sárgája

1 zacskó vanillin cukor

1 citrom lereszelt héja és kinyomott leve

A habcsókhoz:

150 gr cukor

150 gr tojásfehérje

70 gr tisztított mandula

FA0203-LimoneSicilia.jpgElkészítés:

Az első lépés, a tészta elkészítése. Keverőgép táljába tegyük bele a cukrot, a felolvasztott vajat, a citrom lereszelt héját, a tojásokat és 250 gr lisztet, majd amikor a tészta már kezd homogénné válni, adjuk hozzá a maradék lisztet is. Amikor elkészült, csavarjuk be folpackba, és egy teljes napra rakjuk a hűtőszekrénybe.

A krémhez, először verjük fel habosra a tojások sárgáját a cukor ¾ részével, majd óvatosan keverjük hozzá a lisztet. Egy kis edényben forraljuk fel a tejet a maradék cukorral, a vanillinnal, a citrom lereszelt héjával és szép lassan adagoljuk bele a tojásos-lisztes keveréket, ha a krém kezd sűrűsödni, öntsük hozzá a citrom kifacsart levét is. Hagyjuk a krémet kihűlni. Közben nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagságura, teljesen béleljünk ki vele, a peremeit is beleértve, egy 26 cm átmérőjű, kivajazott, kapcsos sütőformát, teljesen simítsuk rá a hideg krémet és tegyük be sülni a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

Amíg sül készítsük el a habcsókot a tetejére: a cukrot főzzük fel két evőkanál vízzel, majd még melegen keverjük bele, a csipet sóval, kemény habbá vert fehérjébe. Folytassuk a keverést, amíg szép fényes nem lesz a teteje, majd a legvégén dolgozzuk bele a kevés cukorral ízesített, egész apróra szelt mandulát. Vegyük ki a süteményt a sütőből, simítsuk a tetejére a habcsókot és még 5 percre, tegyük vissza sülni, lehetőleg grill fokozaton. Látványnak is pazar!

crostata-meringata.jpeg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt szoba szállás bárány szálloda főzés élmény táj torta festészet hal citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal mogyoró apartman olíva művészetek toscana ördöghal ízek italia Olaszország parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr145220824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása