HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.07. 14:41 Ízek Művészete

Tavaszi tészta
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Tavaszi tészta

original_LC1012_PastaCentral_24_V1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

450 gr tagliolini tészta

200 gr spárga

250 gr friss zöldborsó (kifejtve)

100 gr friss spenót

1 gerezd fokhagyma

1 db citrom lereszelt héja és leve

Maréknyi friss mentalevél, bazsalikomlevél és petrezselyem

25 gr mandula reszelék

Reszelt parmezán ízlés szerint

50 gr vaj

Olívaolaj

Bors

About-Asparagi-Asparagus-940-640x400.jpg

Elkészítés:

Pucoljuk meg a spárgát, távolítsuk el a fás részeket, és vágjuk fel nagyobb darabokra. A friss spenótot mossuk meg alaposan. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a szétnyomott fokhagymát és pirítsuk kb. 1 percig. Tegyük bele a spárga darabokat, a spenótot, a borsót, kicsit futtassuk meg a fokhagymás vajon a zöldségeket, majd öntsünk rájuk egy kevés vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk főni 10-15 percig.

Közben a tésztát is főzzük ki bő, lobogó, sós vízben, amikor elkészült, keverjük a zöldségekhez, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, a felaprított friss fűszernövényeket és jól forgassuk össze az egészet. Ha szükséges lazítsuk fel egy kicsit a tészta főzővizével. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét a mandula reszelékkel, parmezánnal és locsoljuk meg egy csöppnyi olívaolajjal.

pasta-primavera.jpgHa az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra pápa szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle kagyló mogyoró articsóka kolostor apartman olíva művészetek toscana ördöghal ízek italia szerzetesrend szardinia Olaszország Film Milánó parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr215286486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása