Tavaszi tészta
Hozzávalók 4 személy részére:
450 gr tagliolini tészta
200 gr spárga
250 gr friss zöldborsó (kifejtve)
100 gr friss spenót
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom lereszelt héja és leve
Maréknyi friss mentalevél, bazsalikomlevél és petrezselyem
25 gr mandula reszelék
Reszelt parmezán ízlés szerint
50 gr vaj
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Pucoljuk meg a spárgát, távolítsuk el a fás részeket, és vágjuk fel nagyobb darabokra. A friss spenótot mossuk meg alaposan. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a szétnyomott fokhagymát és pirítsuk kb. 1 percig. Tegyük bele a spárga darabokat, a spenótot, a borsót, kicsit futtassuk meg a fokhagymás vajon a zöldségeket, majd öntsünk rájuk egy kevés vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk főni 10-15 percig.
Közben a tésztát is főzzük ki bő, lobogó, sós vízben, amikor elkészült, keverjük a zöldségekhez, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, a felaprított friss fűszernövényeket és jól forgassuk össze az egészet. Ha szükséges lazítsuk fel egy kicsit a tészta főzővizével. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét a mandula reszelékkel, parmezánnal és locsoljuk meg egy csöppnyi olívaolajjal.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.