HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.09. 10:14 Ízek Művészete

Tőkehal petrezselymes bundában
Napi receptajánlónk: Halételek

Tőkehal petrezselymes bundában

filetti-di-pesce.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

900 gr tőkehal filé

200 gr toast kenyér

2 csokor petrezselyem

100 gr friss tejszín

1 gerezd fokhagyma

Rozmaring

Olívaolaj

Bors

30120082775150_prezzemolo.jpg

Elkészítés:

Vágjuk 6 vékony szeletre a tőkehalat, a toast kenyeret mixeljük össze a petrezselyemmel és egy csöppnyi olívaolajjal, majd a halszeleteket panírozzuk be ezzel a keverékkel.

Olajozzunk ki egy tepsit, szórjuk meg bőven rozmaringgal, erre fektessük rá a tőkehal filéket és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 7-10 percig.

A szószhoz, a foghagymát héjastul pár percre dobjuk be a sütőbe, ezután hámozzuk meg és turmixoljuk össze a tejszínnel és egy kevés olívaolajjal.

Az elkészült halat a szósz-ágyra fektetve tálaljuk.

filetto-baccala-gratinato-622x933.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba bárány olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek pihenés articsóka apartman művészetek ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr195290879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása