Tőkehal petrezselymes bundában
Hozzávalók 6 személy részére:
900 gr tőkehal filé
200 gr toast kenyér
2 csokor petrezselyem
100 gr friss tejszín
1 gerezd fokhagyma
Rozmaring
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk 6 vékony szeletre a tőkehalat, a toast kenyeret mixeljük össze a petrezselyemmel és egy csöppnyi olívaolajjal, majd a halszeleteket panírozzuk be ezzel a keverékkel.
Olajozzunk ki egy tepsit, szórjuk meg bőven rozmaringgal, erre fektessük rá a tőkehal filéket és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 7-10 percig.
A szószhoz, a foghagymát héjastul pár percre dobjuk be a sütőbe, ezután hámozzuk meg és turmixoljuk össze a tejszínnel és egy kevés olívaolajjal.
Az elkészült halat a szósz-ágyra fektetve tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.