HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.15. 15:36 Ízek Művészete

Szicíliai kardhal tekercsek
Napi receptajánlónk: Halételek

Szicíliai kardhal tekercsek

pesce-spada3_1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 szelet kardhal egyenként kb. 50 gr

1 nagyobb paradicsom

8 levél friss bazsalikom

A töltelékhez:

1 gerezd fokhagyma

20 gr zöld olívabogyó

20 gr kapri bogyó

2 db. kb 70 gr-os paradicsom

3 levél friss bazsalikom

40 gr zsemlemorzsa

Olívaolaj

Őrölt paprika

pomodori.jpg

Elkészítés:

Mindenekelőtt készítsük el a tölteléket: az olíva- és kapri bogyókat aprítsuk fel, a paradicsomokat vágjuk ketté, szedjük ki a magokat és szeljük kis kockákra. Egy tálban keverjük össze az egészet a zsemlemorzsával, tegyük bele az összenyomott fokhagymát, fél kiskanálnyi őrölt paprikát, a bazsalikomleveleket, sózzuk meg és locsoljunk rá egy kevés olívaolajat. A megmosott és szárazra törölt halszeleteket vágjuk félbe, majd az így kapott darabok tetején osszuk szét a tölteléket. Először az oldalsó éleket hajtsuk be, ezután tekerjük fel a kardhal szeleteket és tűzzük össze fogpiszkálókkal. Egy jénai tálat locsoljunk körbe olívaolajjal, a haltekercsek végére húzzunk egy-egy frissen felszelt paradicsomot és bazsalikomlevelet és helyezzük a tálba mindegyiket egymás mellé. A tetejét szórjuk meg egy maréknyi zsemlemorzsával, csöppentsünk a tekercsekre olívaolajat és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük szűk 10 percig. Amikor már szép, aranyszínűre pirultak, azonnal tálalhatjuk is.

preview.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt kagyló apartman olíva művészetek toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr25301748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása