Szicíliai kardhal tekercsek
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szelet kardhal egyenként kb. 50 gr
1 nagyobb paradicsom
8 levél friss bazsalikom
A töltelékhez:
1 gerezd fokhagyma
20 gr zöld olívabogyó
20 gr kapri bogyó
2 db. kb 70 gr-os paradicsom
3 levél friss bazsalikom
40 gr zsemlemorzsa
Olívaolaj
Őrölt paprika
Só
Elkészítés:
Mindenekelőtt készítsük el a tölteléket: az olíva- és kapri bogyókat aprítsuk fel, a paradicsomokat vágjuk ketté, szedjük ki a magokat és szeljük kis kockákra. Egy tálban keverjük össze az egészet a zsemlemorzsával, tegyük bele az összenyomott fokhagymát, fél kiskanálnyi őrölt paprikát, a bazsalikomleveleket, sózzuk meg és locsoljunk rá egy kevés olívaolajat. A megmosott és szárazra törölt halszeleteket vágjuk félbe, majd az így kapott darabok tetején osszuk szét a tölteléket. Először az oldalsó éleket hajtsuk be, ezután tekerjük fel a kardhal szeleteket és tűzzük össze fogpiszkálókkal. Egy jénai tálat locsoljunk körbe olívaolajjal, a haltekercsek végére húzzunk egy-egy frissen felszelt paradicsomot és bazsalikomlevelet és helyezzük a tálba mindegyiket egymás mellé. A tetejét szórjuk meg egy maréknyi zsemlemorzsával, csöppentsünk a tekercsekre olívaolajat és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük szűk 10 percig. Amikor már szép, aranyszínűre pirultak, azonnal tálalhatjuk is.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.