Eper piramis
Hozzávalók:
500 gr eper
100 gr cukor
500 ml habtejszín
Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt eper felét tegyük félre, a többit tegyük be egy tálba, öntsünk rá 200 ml vizet, szórjuk bele a cukrot is és hagyjuk az ízeket összekeveredni bő 15-20 percig. Ezután csöpögtessük le az epret és pépesítsük egy gyümölcscentrifugában. Verjük fel a habtejszínt, majd óvatosan, apránként keverjük hozzá az eperpépet körkörös mozdulatokkal.
Halmozzuk fel piramis formában egy tál közepére, díszítsük az egészben hagyott eprekkel és legalább 2 órára, rakjuk be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt pár percig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, és ízlés szerint porcukorral megszórva fogyaszthatjuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.