HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.24. 10:16 Ízek Művészete

Eper piramis
Napi receptajánlónk: Édességek

Eper piramis

ricette-dolci-con-le-fragole 1.jpg

Hozzávalók:

500 gr eper

100 gr cukor

500 ml habtejszín

panna-3.jpg

Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölt eper felét tegyük félre, a többit tegyük be egy tálba, öntsünk rá 200 ml vizet, szórjuk bele a cukrot is és hagyjuk az ízeket összekeveredni bő 15-20 percig. Ezután csöpögtessük le az epret és pépesítsük egy gyümölcscentrifugában. Verjük fel a habtejszínt, majd óvatosan, apránként keverjük hozzá az eperpépet körkörös mozdulatokkal.

Halmozzuk fel piramis formában egy tál közepére, díszítsük az egészben hagyott eprekkel és legalább 2 órára, rakjuk be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt pár percig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, és ízlés szerint porcukorral megszórva fogyaszthatjuk.

TORTA-ROSA-ALLE-FRAGOLE-g.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek pihenés kolostor apartman olíva művészetek városnézés ízek italia szerzetesrend Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr505315785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása