Sült tintahalacskák zöldségtornyon
Hozzávalók 4 személy részére:
800 gr egészen apró tintahalacska
2 nagyobb burgonya
2 nagyobb ökörszív paradicsom
200 gr friss, zsenge zöldbab
1 csésze majonéz
Fél liter tej
1 csokor friss bazsalikom
1 csokor friss snidling
Kevés liszt
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a tintahalakat, tegyük egy mélyebb tálba, öntsük le a tejjel és legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe. Hámozzuk meg a burgonyákat, vágjuk vékony karikákra. A megmosott zöldbabot szeljük félbe hosszában, ha szükséges az oldalukon végigfutó kis szálacskákat húzzuk le. Kevés olívaolajban, pici víz hozzáadásával, pároljuk 2-3 percig először a burgonya karikákat, majd adjuk hozzá a zöldbabot is, és folytassuk a párolást még 5-6 percig, vagyis amíg a zöldségek „roppanósra” nem főnek. Tegyünk félre néhány bazsalikomlevelet és snidling szálat a díszítéshez, a többit aprítsuk fel és keverjük össze a majonézzel. Szeleteljük fel a megmosott paradicsomokat is. Négy tányéron készítsük el egyenként a zöldségtornyokat: rakjuk egymás tetejére rétegesen a különféle zöldségeket.
A tejben áztatott tintahalacskákat csöpögtessük le, töröljük teljesen szárazra, forgassuk meg nagyon kevés lisztben, dobjuk be bőséges, forró olajba és süssük 2-3 percig ropogósra. Miután kiszedtük, a felesleges olajat itassuk le konyhai papírtörlővel, és rögtön sózzuk meg.
A zöldségtornyok tetejére csöppentsünk olívaolajat, ízlés szerint tehetünk még rájuk egy kis sót és borsot, minden egyes adagra rakjunk egy-egy kanálnyi fűszeres majonézt és osszuk el rajtuk a sült tintahalakat. Végezetül díszítsük a félretett bazsalikomlevelekkel és snidling szálakkal, majd azonnal még melegen tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.