HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.05. 13:07 Ízek Művészete

Sült tintahalacskák zöldségtornyon
Napi receptajánlónk: Halételek

Sült tintahalacskák zöldségtornyon

calamari2.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

800 gr egészen apró tintahalacska

2 nagyobb burgonya

2 nagyobb ökörszív paradicsom

200 gr friss, zsenge zöldbab

1 csésze majonéz

Fél liter tej

1 csokor friss bazsalikom

1 csokor friss snidling

Kevés liszt

Olívaolaj

Bors

fagiolini.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a tintahalakat, tegyük egy mélyebb tálba, öntsük le a tejjel és legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe. Hámozzuk meg a burgonyákat, vágjuk vékony karikákra. A megmosott zöldbabot szeljük félbe hosszában, ha szükséges az oldalukon végigfutó kis szálacskákat húzzuk le. Kevés olívaolajban, pici víz hozzáadásával, pároljuk 2-3 percig először a burgonya karikákat, majd adjuk hozzá a zöldbabot is, és folytassuk a párolást még 5-6 percig, vagyis amíg a zöldségek „roppanósra” nem főnek. Tegyünk félre néhány bazsalikomlevelet és snidling szálat a díszítéshez, a többit aprítsuk fel és keverjük össze a majonézzel. Szeleteljük fel a megmosott paradicsomokat is. Négy tányéron készítsük el egyenként a zöldségtornyokat: rakjuk egymás tetejére rétegesen a különféle zöldségeket.

A tejben áztatott tintahalacskákat csöpögtessük le, töröljük teljesen szárazra, forgassuk meg nagyon kevés lisztben, dobjuk be bőséges, forró olajba és süssük 2-3 percig ropogósra. Miután kiszedtük, a felesleges olajat itassuk le konyhai papírtörlővel, és rögtön sózzuk meg.

A zöldségtornyok tetejére csöppentsünk olívaolajat, ízlés szerint tehetünk még rájuk egy kis sót és borsot, minden egyes adagra rakjunk egy-egy kanálnyi fűszeres majonézt és osszuk el rajtuk a sült tintahalakat. Végezetül díszítsük a félretett bazsalikomlevelekkel és snidling szálakkal, majd azonnal még melegen tálaljuk.

piatto-pronto-pomodoro-cuore-di-bue-fagiolini_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés kagyló articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr905345288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása