HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.08. 16:07 Ízek Művészete

Gyöngyszemek az itáliai művészetekből
Film
Vittorio de Sica
Egy négy Oscar-díjas rendező

Gyöngyszemek az itáliai művészetekből

Film

Vittorio De Sica

Egy négy Oscar-díjas rendező

Vittorio_De_Sica.jpg

Vittorio De Sica (1901. július 7. Frosinone - 1974. november 14. Párizs) színész, rendező, forgatókönyvíró. Filmjeivel négyszer nyerte el a legjobb külföldi filmeknek járó Oscar-díjat. Ezek a következők voltak:

1948-ban a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó tiszteletbeli Oscar-díj: Sciusciá (Cipőtisztítók) - Fiúk a rács mögött. Az eredeti cím tulajdonképpen az angol " Shoe Shine" azaz cipőpucoló kifejezés elferdítéséből származik. Az olasz neorealizmus egyik kiemelkedő alkotása.

Sciuscià-titolo.jpg

A filmelőzetes ide vagy a képre kattintva elindul

1950-ben a legjobb idegen nyelvű filmnek járó tiszteletbeli Oscar-díj a Ladri di biciclette - Biciklitolvajok című remekműért. A filmtörténet neorealista irányzatának egyik legszebb alkotása.

1965-ben a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díj: Ieri, oggi, domani - Tegnap, ma, holnap

1972-ben a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó Oscar-díj: Il giardino dei Finzi-Contini - Finzi-Continiék kertje

 A maga nemében párját ritkítja, hogy egy rendező  négyszer nyerje el ezt a rangos szakmai elismerést, különösen ebben a kategóriában, ahol a legjobb európai filmesek a versenytársak.

Vittorio De Sica személyével, pályafutásával, filmjeivel szeretnénk bővebben foglalkozni, hiszen az olasz filmművészet egyik korszakalkotó egyéniségét tisztelhetjük benne.

Vittorio-De-Sica.jpg

Ha a filmet valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.


(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés kolostor apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film Vatikán Szicília


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr825350663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása