Pácolt garnélarák
Hozzávalók 4 személy részére:
300 gr meghámozott garnélarák farok
1 tojássárgája
70 ml olívaolaj
20 ml paradicsom ecet
10 ml szójaszósz
5 szál snidling
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a hámozott garnélákat, húzzuk ki a hátukon végigfutó kis fekete szálat (ez a végbél vezeték), ezután töröljük szárazra mindegyiket és tegyük egy mély tálba. Szórjuk meg sóval, frissen őrölt borssal, locsoljunk rájuk 50 ml olívaolajat, majd jöhet a szójaszósz, a paradicsom ecet és az egészet alaposan keverjük össze. Vagdossuk a tetejére a snidling szálakat, takarjuk le folpackkal és legalább egy óráig, hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
Adagoljuk ki a pácolt garnélarákokat tányérokra, locsoljuk meg a maradék olívaolajjal és tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.