HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.03. 15:26 Ízek Művészete

Pácolt garnélarák
Napi receptajánlónk: Halételek

Pácolt garnélarák

images.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

300 gr meghámozott garnélarák farok

1 tojássárgája

70 ml olívaolaj

20 ml paradicsom ecet

10 ml szójaszósz

5 szál snidling

Bors

physio-natura_olio_oliva_prodotti.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a hámozott garnélákat, húzzuk ki a hátukon végigfutó kis fekete szálat (ez a végbél vezeték), ezután töröljük szárazra mindegyiket és tegyük egy mély tálba. Szórjuk meg sóval, frissen őrölt borssal, locsoljunk rájuk 50 ml olívaolajat, majd jöhet a szójaszósz, a paradicsom ecet és az egészet alaposan keverjük össze. Vagdossuk a tetejére a snidling szálakat, takarjuk le folpackkal és legalább egy óráig, hagyjuk állni a hűtőszekrényben.

Adagoljuk ki a pácolt garnélarákokat tányérokra, locsoljuk meg a maradék olívaolajjal és tálaljuk.

marinata-di-scampi-estiva.png

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: 

http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt utazás szoba szállás olaj szálloda főzés táj festészet gasztronómia citrom ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek toscana ízek italia Olaszország Film Zene


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr605389415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása