Töltött mozzarella kosarak
Hozzávaló 4 személy részére:
4 db szép nagy, kövér mozzarella
2 db kisebb répa
1 db zellerszár
2 fej újhagyma
1 gerezd fokhagyma
12 db cseresznye paradicsom
1 nagyobb csokor bazsalikom
5 evőkanál olívaolaj
1 db citrom
Só
Bors
Elkészítés:
A répát, a zellerszárat, a paradicsomot vágjuk apró kockákra, az újhagymát vékony karikákra, az egészet tegyük egy mély tálba. Locsoljunk rá 4 evőkanál olívaolajat, kifacsart citromlevet, sózzuk, borsozzuk, tépkedjük bele a bazsalikomleveleket, adjuk hozzá a szétnyomott fokhagymát, keverjük jól össze és rakjuk be 30 percre a hűtőszekrénybe.
A mozzarellákat töröljük szárazra, szeljük le a kalapjukat, mindegyiknek vájjuk ki a belsejét, aprítsuk fel, és keverjük a jégen összeérlelt zöldségekhez. Töltsük meg a mozzarellák üregét a keverékkel, díszítsük néhány levél bazsalikommal, öntsünk rájuk pár csepp olívaolajat és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.