Gyöngyszemek az itáliai művészetekből Szobrok Michelangelo Pietá Michelangelo Buonarroti 24 esztendős korában 1499-ben alkotta meg ezt a gyönyörű szoborcsoportot, amelyet Pietá-nak nevezett el, az olasz pietá - szánalom kifejezésből. A szobor azt a pillanatot ábrázolja,…
2013.04.25. 11:39 Ízek Művészete
Gyöngyszemek az itáliai művészetekből
Szobrok
Michelangelo Pietá
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra szoba szállás olaj szálloda táj gasztronómia apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.04.24. 18:42 Ízek Művészete
Ördöghal articsókával
Napi receptajánlónk: Halételek
Articsóka szüreten jártunk
Ördöghal articsókával Hozzávalók 4 személy részére: 4 szép szelet ördöghal 6 db articsóka 1 pohár száraz fehérbor 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 4-5 evőkanál olívaolaj Liszt Kevés csípős pirospaprika Só Citromlé és néhány szelet citrom…
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek toscana ördöghal ízek italia szardinia Olaszország Film cozze
2013.04.23. 13:04 Ízek Művészete
Penne articsókával és dióval
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Articsóka szüreten jártunk
Penne articsókával és dióval Hozzávalók: 400 g penne 4 articsóka 1 csokor petrezselyem Két gerezd fokhagyma 1 pohár száraz fehérbor Két levesmerő kanál húsleves alap lé 1 evőkanál liszt 10 szem megtisztított dió 2 citrom Extra szűz olíva…
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány olaj főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia szardinia Olaszország Film parmigaino regiano cozze vongole
2013.04.22. 12:15 Ízek Művészete
Articsóka előétel
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Articsóka szüreten jártunk
Articsóka előétel Hozzávalók: Olajos articsóka „szívek” 200 gr olajos gomba 1 citrom 600 gr sárgarépa Petrezselyem Extra szűz Oliva olaj Két evőkanál paradicsompüré Só Bors Elkészítése Futtassuk meg a gombát egy kevés olajon, és amint megpuhult, öntsük rá…