Gyöngyszemek az itáliai művészetekből
Szobrok
Michelangelo Pietá
Michelangelo Buonarroti 24 esztendős korában 1499-ben alkotta meg ezt a gyönyörű szoborcsoportot, amelyet Pietá-nak nevezett el, az olasz pietá - szánalom kifejezésből.
A szobor azt a pillanatot ábrázolja,…
2013.04.25. 11:39 Ízek Művészete
Gyöngyszemek az itáliai művészetekből
Szobrok
Michelangelo Pietá
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra szoba szállás olaj szálloda táj gasztronómia apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.04.24. 18:42 Ízek Művészete
Ördöghal articsókával
Napi receptajánlónk: Halételek
Articsóka szüreten jártunk
Ördöghal articsókával
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szép szelet ördöghal
6 db articsóka
1 pohár száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
4-5 evőkanál olívaolaj
Liszt
Kevés csípős pirospaprika
Só
Citromlé és néhány szelet citrom…
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek toscana ördöghal ízek italia szardinia Olaszország Film cozze
2013.04.23. 13:04 Ízek Művészete
Penne articsókával és dióval
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Articsóka szüreten jártunk
Penne articsókával és dióval
Hozzávalók:
400 g penne
4 articsóka
1 csokor petrezselyem
Két gerezd fokhagyma
1 pohár száraz fehérbor
Két levesmerő kanál húsleves alap lé
1 evőkanál liszt
10 szem megtisztított dió
2 citrom
Extra szűz olíva…
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány olaj főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia szardinia Olaszország Film parmigaino regiano cozze vongole
2013.04.22. 12:15 Ízek Művészete
Articsóka előétel
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Articsóka szüreten jártunk
Articsóka előétel
Hozzávalók:
Olajos articsóka „szívek”
200 gr olajos gomba
1 citrom
600 gr sárgarépa
Petrezselyem
Extra szűz Oliva olaj
Két evőkanál paradicsompüré
Só
Bors
Elkészítése
Futtassuk meg a gombát egy kevés olajon, és amint megpuhult, öntsük rá…