Ördöghal articsókával
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szép szelet ördöghal
6 db articsóka
1 pohár száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
4-5 evőkanál olívaolaj
Liszt
Kevés csípős pirospaprika
Só
Citromlé és néhány szelet citrom egyben
Elkészítés:
Távolítsuk el az articsókák külső, kemény leveleit, vágjuk le a tetejüket, daraboljuk hosszában 4 vagy 8 felé, ízlés szerint, majd áztassuk be bőséges, sós, citromos vízbe, így nem fognak bebarnulni. A petrezselymet aprítsuk fel a fokhagymával együtt, a halszeleteket pedig forgassuk meg lisztben. Melegítsük meg egy serpenyőben az olajat, dobjuk bele a petrezselyem és fokhagyma keverékét, és pár percig pirítsuk, ügyelve arra, nehogy odakapjon.
Tegyük a halakat az olajba, és mindkét oldalukat süssük szép egyenletes színűre. Ezután locsoljuk meg a fehérborral, hagyjuk elpárologni, és enyhén sózzuk meg a halakat. Most már belerakhatjuk az articsókát is, meg egy pici csípős paprikát, és öntsük fel egy kevés meleg vízzel. Fedő alatt, közepes lángon főzzük az egészet kb. 20-30 percig., vagyis, amíg az articsóka meg nem puhul.
Amikor elkészült, máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.