HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.24. 18:42 Ízek Művészete

Ördöghal articsókával
Napi receptajánlónk: Halételek
Articsóka szüreten jártunk

Ördöghal articsókával

images.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 szép szelet ördöghal

6 db articsóka

1 pohár száraz fehérbor

1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

4-5 evőkanál olívaolaj

Liszt

Kevés csípős pirospaprika

Citromlé és néhány szelet citrom egyben

20130402_185013.jpg

Elkészítés:

Távolítsuk el az articsókák külső, kemény leveleit, vágjuk le a tetejüket, daraboljuk hosszában 4 vagy 8 felé, ízlés szerint, majd áztassuk be bőséges, sós, citromos vízbe, így nem fognak bebarnulni. A petrezselymet aprítsuk fel a fokhagymával együtt, a halszeleteket pedig forgassuk meg lisztben. Melegítsük meg egy serpenyőben az olajat, dobjuk bele a petrezselyem és fokhagyma keverékét, és pár percig pirítsuk, ügyelve arra, nehogy odakapjon.

Tegyük a halakat az olajba, és mindkét oldalukat süssük szép egyenletes színűre. Ezután locsoljuk meg a fehérborral, hagyjuk elpárologni, és enyhén sózzuk meg a halakat. Most már belerakhatjuk az articsókát is, meg egy pici csípős paprikát, és öntsük fel egy kevés meleg vízzel. Fedő alatt, közepes lángon főzzük az egészet kb. 20-30 percig., vagyis, amíg az articsóka meg nem puhul.

Amikor elkészült, máris tálalhatjuk.

bocconcini-rana-pescatrice-con-carciofi-spicchi520.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek toscana ördöghal ízek italia szardinia Olaszország Film cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr65245137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása