Articsóka „szüret”, főzés és borkóstolás az Etruszk tengerparton http://izek-muveszete.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1181930 Program: 1.nap: Érkezés Firenzébe a kora délutáni órákban. Rögtön belevetjük magunkat a „sűrűjébe”, első állomásunk…
2013.02.03. 11:46 Ízek Művészete
Articsóka „szüret”, főzés és borkóstolás az Etruszk tengerparton
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.02. 13:27 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Mandulás keksz Hozzávalók: 130 gr vaj 130 gr liszt 130 gr hámozott mandula 130 gr cukor Aprítsuk fel a mandulát és dolgozzuk össze a vajjal, a liszttel és a cukorral. A tésztából formázzunk egy labdát, csavarjuk be folpackba és egy éjszakára tegyük a…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés ízek italia
2013.01.31. 17:34 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Mimóza csirke Semmi ördöngösség nincs ebben a receptben, a nevét onnan kapta, hogy a tetejére szórt petrezselyem és felaprított kemény tojás keveréke, kicsit emlékeztet a mimózára. Hozzávalók 6 személy részére: 1,2 kg-os csirke 2 db tojás 1-2 babérlevél 1 gerezd…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.30. 13:43 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Kardhal pizzaiola módra Gyakran találkozunk olasz receptek leírásánál, hogy valamilyen ételt „alla pizzaiola” módon készítenek el. Eredetét illetően nincsenek pontos adataink, de majdnem biztosra vehető, hogy nápolyi gyökerei vannak. Lényegében egy szószról beszélünk,…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.29. 14:00 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Bucatini brokkolival és sáfránnyal Hozzávalók 4 személy részére: 320 gr bucatini tészta 1 kg brokkoli 30 gr fenyőmag 50 gr mazsola 1 kis zacskó sáfrány 1 fej hagyma 5 db szardella Olívaolaj Só Bors Elkészítés: Áztassuk be a mazsolát langyos vízbe. A brokkolit…