Articsóka „szüret”, főzés és borkóstolás az Etruszk tengerparton
http://izek-muveszete.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1181930
Program:
1.nap:
Érkezés Firenzébe a kora délutáni órákban. Rögtön belevetjük magunkat a „sűrűjébe”, első állomásunk…
2013.02.03. 11:46 Ízek Művészete
Articsóka „szüret”, főzés és borkóstolás az Etruszk tengerparton
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.02. 13:27 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Mandulás keksz
Hozzávalók:
130 gr vaj
130 gr liszt
130 gr hámozott mandula
130 gr cukor
Aprítsuk fel a mandulát és dolgozzuk össze a vajjal, a liszttel és a cukorral. A tésztából formázzunk egy labdát, csavarjuk be folpackba és egy éjszakára tegyük a…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés ízek italia
2013.01.31. 17:34 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Mimóza csirke
Semmi ördöngösség nincs ebben a receptben, a nevét onnan kapta, hogy a tetejére szórt petrezselyem és felaprított kemény tojás keveréke, kicsit emlékeztet a mimózára.
Hozzávalók 6 személy részére:
1,2 kg-os csirke
2 db tojás
1-2 babérlevél
1 gerezd…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.30. 13:43 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Kardhal pizzaiola módra
Gyakran találkozunk olasz receptek leírásánál, hogy valamilyen ételt „alla pizzaiola” módon készítenek el.
Eredetét illetően nincsenek pontos adataink, de majdnem biztosra vehető, hogy nápolyi gyökerei vannak.
Lényegében egy szószról beszélünk,…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.01.29. 14:00 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Bucatini brokkolival és sáfránnyal
Hozzávalók 4 személy részére:
320 gr bucatini tészta
1 kg brokkoli
30 gr fenyőmag
50 gr mazsola
1 kis zacskó sáfrány
1 fej hagyma
5 db szardella
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Áztassuk be a mazsolát langyos vízbe. A brokkolit…