HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.01.29. 14:00 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Bucatini brokkolival és sáfránnyal

bucatini1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

320 gr bucatini tészta

1 kg brokkoli

30 gr fenyőmag

50 gr mazsola

1 kis zacskó sáfrány

1 fej hagyma

5 db szardella

Olívaolaj

Bors

images.jpg

Elkészítés:

Áztassuk be a mazsolát langyos vízbe. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk és megmossuk, majd forrásban lévő enyhén sós vízbe dogjuk és fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhul.

Egy serpenyőben melegítsünk fel 3 evőkanál olívaolajat, pirítsuk meg benne a feldarabolt hagymát, tegyük bele a szardellákat, nyomjuk szét villával, ezután rakjuk hozzá a megpuhított mazsolát, a fenyőmagot, a leszűrt brokkolit, a sáfrányt, egy bögrényit a brokkoli főzőlevéből, sózzuk, borsozzuk, és az egészet hagyjuk főni együtt 10-15 percig.

Közben a tésztát főzzük ki bőséges, sós vízben, szűrjük le és öntsük a brokkolis keverékhez, forgassuk össze, és rögtön tálalhatjuk is.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr815051087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása