Bucatini brokkolival és sáfránnyal
Hozzávalók 4 személy részére:
320 gr bucatini tészta
1 kg brokkoli
30 gr fenyőmag
50 gr mazsola
1 kis zacskó sáfrány
1 fej hagyma
5 db szardella
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Áztassuk be a mazsolát langyos vízbe. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk és megmossuk, majd forrásban lévő enyhén sós vízbe dogjuk és fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhul.
Egy serpenyőben melegítsünk fel 3 evőkanál olívaolajat, pirítsuk meg benne a feldarabolt hagymát, tegyük bele a szardellákat, nyomjuk szét villával, ezután rakjuk hozzá a megpuhított mazsolát, a fenyőmagot, a leszűrt brokkolit, a sáfrányt, egy bögrényit a brokkoli főzőlevéből, sózzuk, borsozzuk, és az egészet hagyjuk főni együtt 10-15 percig.
Közben a tésztát főzzük ki bőséges, sós vízben, szűrjük le és öntsük a brokkolis keverékhez, forgassuk össze, és rögtön tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.