Mimóza csirke
Semmi ördöngösség nincs ebben a receptben, a nevét onnan kapta, hogy a tetejére szórt petrezselyem és felaprított kemény tojás keveréke, kicsit emlékeztet a mimózára.
Hozzávalók 6 személy részére:
1,2 kg-os csirke
2 db tojás
1-2 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
1 pohár fehérbor
1 csipetnyi kurkuma vagy ízlés szerint curry
Kevés húsleves alaplé
Liszt
Só
Bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csirkét vágjuk darabjaira, és szórjuk be liszttel. Egy széles serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a csirke darabok mindkét oldalát, majd tegyük hozzá a felaprított hagymát, a babérlevelet és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a pohár borral és miután elpárolgott, öntsünk a húsra két merőkanál húsleves alaplevet, amiben előtte feloldottuk a kurkumát (vagy a curryt). Fedjük le és hagyjuk főni 30 percig.
Közben főzzük keményre a tojásokat, ha kész pucoljuk meg, szeljük egészen apróra és a felaprított petrezselyemmel együtt, szórjuk a puhára főtt csirke tetejére.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.