Olívaolaj Az olasz konyha alapvető zsiradéka, amit éppen úgy használnak főzéshez, mint egyszerűen a saláták ízesítéséhez. Az olívaolaj az olajfa (Olea europaea) csonthéjas terméséből, az olajbogyóból előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés…
2013.02.24. 09:56 Ízek Művészete
Az olívaolaj
Az olasz konyha alapanyagai,
legfontosabb elemei
Szólj hozzá! · 1 trackback
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.23. 13:10 Ízek Művészete
Cukkini és pisztácia torta
Napi receptajánlónk: Édességek
Cukkini és pisztácia torta Hozzávalók 6-8 személy részére: 300 gr lereszelt cukkini 150 gr pisztácia 250 gr cukor 250 gr liszt 200 gr napraforgó olaj 3 db tojás 1 zacskó sütőpor 1 zacskó vanillincukor Liszt és vaj a tortaforma kikenéséhez Kristálycukor…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.22. 12:23 Ízek Művészete
Genovai pulykamell
Napi receptajánlónk: Húsok
Genovai pulykamell Hozzávalók 4 személy részére: 400 gr pulykamell 40 szem zöld olívabogyó 50 gr fenyőmag 1 pohár száraz fehérbor 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál liszt Olívaolaj Só Bors Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg az egészben hagyott…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.20. 14:41 Ízek Művészete
Tepsis tüskéscápa
Napi receptajánlónk: Halételek
Tepsis tüskéscápa Hozzávalók 4 személy részére: 4 tüskéscápa szelet 2 db. közepes nagyságú burgonya 2 fej hagyma 4 olajban eltett szardella filé 2 ág tárkony 4 evőkanál olívaolaj Só Bors Elkészítés: A meghámozott burgonyát vágjuk egészen vékony…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.19. 12:00 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Tagliolini tészta garnélarákkal és cukkinivel Hozzávalók 4 személy részére: 300 gr tagliolini tészta 350 gr cukkini 25 db. garnélarák 1 gerezd fokhagyma 1 dl fehérbor Olívaolaj Só Bors Elkészítés: Tisztítsuk meg a garnélarákokat, a cukkiniket vágjuk ketté, majd…