Tagliolini tészta garnélarákkal és cukkinivel
Hozzávalók 4 személy részére:
300 gr tagliolini tészta
350 gr cukkini
25 db. garnélarák
1 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a garnélarákokat, a cukkiniket vágjuk ketté, majd szeljük fel apró darabokra. Serpenyőben melegítsünk egy kevés olívaolajat, dobjuk bele a szétzúzott fokhagymát, 1-2 perc után adjuk hozzá a rákokat, hagyjuk pár percig pirulni, ezután locsoljuk meg a fehérborral, és szinte rögtön beletehetjük a cukkini darabkákat is. Az egészet kb. 10 percig főzzük együtt. A bő, sós vízben kifőzött tésztát, öntsük rá a kész szószra, csöpögtessünk a tetejére egy kis olívaolajat, jól forgassuk össze és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.