HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.19. 12:00 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Tagliolini tészta garnélarákkal és cukkinivel

3855775.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

300 gr tagliolini tészta

350 gr cukkini

25 db. garnélarák

1 gerezd fokhagyma

1 dl fehérbor

Olívaolaj

Bors

zucchini in a basket.jpg

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a garnélarákokat, a cukkiniket vágjuk ketté, majd szeljük fel apró darabokra. Serpenyőben melegítsünk egy kevés olívaolajat, dobjuk bele a szétzúzott fokhagymát, 1-2 perc után adjuk hozzá a rákokat, hagyjuk pár percig pirulni, ezután locsoljuk meg a fehérborral, és szinte rögtön beletehetjük a cukkini darabkákat is. Az egészet kb. 10 percig főzzük együtt. A bő, sós vízben kifőzött tésztát, öntsük rá a kész szószra, csöpögtessünk a tetejére egy kis olívaolajat, jól forgassuk össze és azonnal tálaljuk.

tagliolini.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr765091953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása