Cukkini és pisztácia torta
Hozzávalók 6-8 személy részére:
300 gr lereszelt cukkini
150 gr pisztácia
250 gr cukor
250 gr liszt
200 gr napraforgó olaj
3 db tojás
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vanillincukor
Liszt és vaj a tortaforma kikenéséhez
Kristálycukor díszítéshez
Elkészítés:
Reszeljük le a cukkinit, nyomjuk ki a felesleges vizet és tegyük félre.
Daráljunk le 120 gr pisztáciát teljesen lisztesre 50 gr cukorral együtt.
A maradék cukorral keverjük egészen habosra a tojásokat, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a ledarált pisztáciát, az olajat, a sütőport, a vanillincukrot, és legvégül a reszelt cukkinit. Dobjunk bele egy maréknyi egészben hagyott pisztáciát is.
Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg homogén masszát nem kapunk.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma peremét kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel, az aljára tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a tészta masszát. A tetejére szórjunk még pár szem pisztáciát és kristálycukrot. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e. Kicsit hagyjuk hűlni, szeljük fel és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.