Tészta, film, sztárok
A tészta-, az olasz konyha megjelenése a XX. századi filmművészetben
Amikor ennek a bejegyzésnek a tartalmán töprengtem, rögtön eszembe jutott egy nagyon fontos kérdés, vajon miért is olyan jelentős, pont az olasz konyha jelenléte, ennek a modern…
2013.03.03. 11:20 Ízek Művészete
Tészta, film, sztárok
A tészta-, az olasz konyha megjelenése a XX. századi filmművészetben
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.03.02. 19:15 Ízek Művészete
Zeppole di San Giuseppe - Szent József fánkjai
Napi receptajánlónk: Édességek
Zeppole di San Giuseppe - Szent József fánkjai
Dél-Olaszország több tartományában, kialakult az a szokás, hogy a tehetősebb családok lakóhelyükön, kora tavasszal valóságos lakomákat rendeztek, ahová meghívták a szegényebb sorban élőket és a házigazdák, saját maguk…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.28. 15:29 Ízek Művészete
Oldalas paradicsomszószban
Napi receptajánlónk: Húsok
Oldalas paradicsomszószban
Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr sertésoldalas
400 gr pennette rigate (apró penne tészta)
1 fej hagyma
1 liter paradicsomszósz
4 evőkanál olívaolaj
Provola vagy Pecorino sajt
Só
Bors
Elkészítés:
Pároljuk meg a felszeletelt hagymát az…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.27. 15:46 Ízek Művészete
Tepsis kardhal
Napi receptajánlónk: Húsok
Tepsis kardhal
Hozzávalók 2 személy részére:
2 szelet kardhal
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3-4 evőkanál paradicsomszósz
2 evőkanál száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A megmosott petrezselymet, a megpucolt hagymát és…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés ízek italia Olaszország
2013.02.26. 16:30 Ízek Művészete
Csőben sült brokkoli sajttal
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Csőben sült brokkoli sajttal
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg brokkoli
100 gr hasaalja szalonna
30 gr vaj
120 gr scamorza vagy provolone sajt
200 ml tejszín
500 ml tej
1 db tojás
30 gr liszt
Szerecsendió
Oregánó
Só
Bors
Elkészítés:
Pucoljuk és mossuk meg a…