Tészta, film, sztárok A tészta-, az olasz konyha megjelenése a XX. századi filmművészetben Amikor ennek a bejegyzésnek a tartalmán töprengtem, rögtön eszembe jutott egy nagyon fontos kérdés, vajon miért is olyan jelentős, pont az olasz konyha jelenléte, ennek a modern…
2013.03.03. 11:20 Ízek Művészete
Tészta, film, sztárok
A tészta-, az olasz konyha megjelenése a XX. századi filmművészetben
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.03.02. 19:15 Ízek Művészete
Zeppole di San Giuseppe - Szent József fánkjai
Napi receptajánlónk: Édességek
Zeppole di San Giuseppe - Szent József fánkjai Dél-Olaszország több tartományában, kialakult az a szokás, hogy a tehetősebb családok lakóhelyükön, kora tavasszal valóságos lakomákat rendeztek, ahová meghívták a szegényebb sorban élőket és a házigazdák, saját maguk…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.28. 15:29 Ízek Művészete
Oldalas paradicsomszószban
Napi receptajánlónk: Húsok
Oldalas paradicsomszószban Hozzávalók 4 személy részére: 500 gr sertésoldalas 400 gr pennette rigate (apró penne tészta) 1 fej hagyma 1 liter paradicsomszósz 4 evőkanál olívaolaj Provola vagy Pecorino sajt Só Bors Elkészítés: Pároljuk meg a felszeletelt hagymát az…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2013.02.27. 15:46 Ízek Művészete
Tepsis kardhal
Napi receptajánlónk: Húsok
Tepsis kardhal Hozzávalók 2 személy részére: 2 szelet kardhal 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 3-4 evőkanál paradicsomszósz 2 evőkanál száraz fehérbor 2 evőkanál olívaolaj Só Bors Elkészítés: A megmosott petrezselymet, a megpucolt hagymát és…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés ízek italia Olaszország
2013.02.26. 16:30 Ízek Művészete
Csőben sült brokkoli sajttal
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Csőben sült brokkoli sajttal Hozzávalók 4 személy részére: 1 kg brokkoli 100 gr hasaalja szalonna 30 gr vaj 120 gr scamorza vagy provolone sajt 200 ml tejszín 500 ml tej 1 db tojás 30 gr liszt Szerecsendió Oregánó Só Bors Elkészítés: Pucoljuk és mossuk meg a…