Oldalas paradicsomszószban
Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr sertésoldalas
400 gr pennette rigate (apró penne tészta)
1 fej hagyma
1 liter paradicsomszósz
4 evőkanál olívaolaj
Provola vagy Pecorino sajt
Só
Bors
Elkészítés:
Pároljuk meg a felszeletelt hagymát az olívaolajban, majd tegyük bele a nagyobb darabokra vágott oldalast is és időnként megforgatva, hagyjuk pirulni néhány percig (amíg a hús ki nem fehéredik). Ezután öntsük hozzá a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk és főzzük kb. 1 órán keresztül (szükség szerint önthetik hozzá egy kevés vizet).
Közben a tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le és az elkészült szószos hússal együtt tálaljuk. A tetejét szórjuk meg bőségesen sajt forgáccsal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.