Csőben sült brokkoli sajttal
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg brokkoli
100 gr hasaalja szalonna
30 gr vaj
120 gr scamorza vagy provolone sajt
200 ml tejszín
500 ml tej
1 db tojás
30 gr liszt
Szerecsendió
Oregánó
Só
Bors
Elkészítés:
Pucoljuk és mossuk meg a brokkolit, szedjük rózsákra, majd főzzük forrásban lévő sós vízben 10-15 percig. Egy csöppnyi olívaolajon pirítsuk ropogósra, az apró kockákra vágott szalonnát, a felesleges zsiradékot itassuk fel konyhai papírtörlővel.
Készítsünk besamel mártást a szokásos módon: a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Ezután tegyük bele a tojást, a pirított szalonnát, az egészen pici darabokra szelt sajtot, a tejszínt és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
Egy tűzálló tál aljára rakjuk le a brokkoli rózsákat, borítsuk be az elkészített szósszal, szórjunk rá oregánót, és rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, a legvégén tegyük felső lángra pár percre, hogy szép arany színűre süljön a teteje.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.