HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.26. 16:30 Ízek Művészete

Csőben sült brokkoli sajttal
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Csőben sült brokkoli sajttal

images.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

1 kg brokkoli

100 gr hasaalja szalonna

30 gr vaj

120 gr scamorza vagy provolone sajt

200 ml tejszín

500 ml tej

1 db tojás

30 gr liszt

Szerecsendió

Oregánó

Bors

buy spanish pancetta online.jpg

Elkészítés:

Pucoljuk és mossuk meg a brokkolit, szedjük rózsákra, majd főzzük forrásban lévő sós vízben 10-15 percig. Egy csöppnyi olívaolajon pirítsuk ropogósra, az apró kockákra vágott szalonnát, a felesleges zsiradékot itassuk fel konyhai papírtörlővel.

Készítsünk besamel mártást a szokásos módon: a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Ezután tegyük bele a tojást, a pirított szalonnát, az egészen pici darabokra szelt sajtot, a tejszínt és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

Egy tűzálló tál aljára rakjuk le a brokkoli rózsákat, borítsuk be az elkészített szósszal, szórjunk rá oregánót, és rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, a legvégén tegyük felső lángra pár percre, hogy szép arany színűre süljön a teteje.

Melegen tálaljuk.

baked-broccoli-swiss-parmesan-kalynskitchen.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr525106762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása