HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.31. 06:54 Ízek Művészete

Pulykamell sajtos spárgaszószban
Napi receptajánlónk: Húsok

Pulykamell sajtos spárgaszószban

petto_tacchino.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

8 szelet pulykamell

200 gr zöld spárga

1 fej hagyma

1 csokor petrezselyem

1 doboz bármilyen natúr krémsajt

Kevés liszt

2-3 dl húsleves alaplé

30 gr vaj

4 evőkanál olívaolaj

Bors

14840333-fresco-asparagi-verdi-in-un-giardino.jpg

Elkészítés:

A feldarabolt hagymát pirítsuk üvegesre 2 evőkanál olaj és 10 gr vaj keverékén, majd adjuk hozzá a megtisztított és néhány szál kivételével apró darabokra vágott spárgát. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk pirulni kb. 5 percig. Tegyük bele az egészben hagyott spárgákat is, öntsük rá a húsleves alaplevet és főzzük 10 percig. Az egész spárgákat rakjuk félre, a többit a főzőlével és a krémsajttal együtt mixeljük össze. A szószt öntsük ki egy lábasba, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve forraljuk fel, majd tartsuk melegen.

A pulykamell szeleteket kicsit verjük ki, forgassuk meg lisztben, és mindkét oldalukat pirítsuk aranyszínűre 2 evőkanál olívaolaj és 20 gr vaj keverékében, ezután öntsünk alá egy kis vizet és alacsony lángon, még főzzük kb. 3 percig. A kész hússzeleteket szedjük ki meleg tányérokra, locsoljuk meg a forró szósszal, a tetejére szórjunk aprított petrezselymet, díszítsük az egész spárga szálakkal és tálaljuk.

tacchino_asparagi.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés táj festészet hal gasztronómia ételek sajt parmezán apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr605336963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása