Pulykamell sajtos spárgaszószban
Hozzávalók 4 személy részére:
8 szelet pulykamell
200 gr zöld spárga
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
1 doboz bármilyen natúr krémsajt
Kevés liszt
2-3 dl húsleves alaplé
30 gr vaj
4 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A feldarabolt hagymát pirítsuk üvegesre 2 evőkanál olaj és 10 gr vaj keverékén, majd adjuk hozzá a megtisztított és néhány szál kivételével apró darabokra vágott spárgát. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk pirulni kb. 5 percig. Tegyük bele az egészben hagyott spárgákat is, öntsük rá a húsleves alaplevet és főzzük 10 percig. Az egész spárgákat rakjuk félre, a többit a főzőlével és a krémsajttal együtt mixeljük össze. A szószt öntsük ki egy lábasba, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve forraljuk fel, majd tartsuk melegen.
A pulykamell szeleteket kicsit verjük ki, forgassuk meg lisztben, és mindkét oldalukat pirítsuk aranyszínűre 2 evőkanál olívaolaj és 20 gr vaj keverékében, ezután öntsünk alá egy kis vizet és alacsony lángon, még főzzük kb. 3 percig. A kész hússzeleteket szedjük ki meleg tányérokra, locsoljuk meg a forró szósszal, a tetejére szórjunk aprított petrezselymet, díszítsük az egész spárga szálakkal és tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.