HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.03.14. 15:13 Ízek Művészete

Minestra di pane - Pistoiai kenyérleves

Minestra di pane - Pistoiai kenyérleves

Hozzávalók 4 fő részére:

2 fej hagyma

2 gerezd foghagyma

150 gr répa

300 gr krumpli

¼ kelkáposzta

Egy nagy maroknyi spenót

1 zeller szára és levele

600 gr előre megfőzött lóbab és tarkabab vegyesen

5-6 paradicsom

1 evőkanál paradicsompüré

Olívaolaj ízlés szerint

Bors

Kevés kakukkfű

Szikkadt parasztkenyér

Az előző este beáztatott babot főzzük puhára.

Egy nagy agyagedényt tegyünk fel a tűzre, jócskán öntsünk bele olívaolajat, dobjuk rá a felaprított hagymát és pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a foghagymát is, kicsit hagyjuk összeérni a két ízt. Tegyük bele a feldarabolt paradicsomot, majd 5-6 perc után a felaprított zeller szárat és levelet meg a répát, fedjük le és pároljuk lassú tűzön. Azután következik a kockára vágott krumpli, ekkor felönthetjük egy pici meleg vízzel és főzzük kb. 10 percig, majd beletesszük a felszeletelt kelkáposztát, a spenótot, 1 evőkanál paradicsompürét és öntünk rá egy keveset a bab főzővízéből. Hagyjuk egy kicsit összeesni, közben leturmixoljuk a bab felét a megmaradt főzővízzel, azután hozzáadjuk a zöldségekhez, sózzuk, borsozzuk és jól megkeverjük. Lassú tűzön kb. 1 órán keresztül főzzük, ha szükséges hozzáadunk egy kis vizet. Ha a zöldségek már puhák, beletesszük a maradék előre megfőzött babot, összekeverjük, teszünk hozzá pár kakukkfű ágat és még 10 percig a tűzön hagyjuk.

Tálalás előtt szikkadt kenyeret nagyobb darabokra vágunk, megpirítunk és a tányérok aljára helyezünk. Erre merjük rá a forró levest, a tetejére csöppenthetünk még egy kis olívaolajat és sajtot is tehetünk rá.

Új kép1.JPG

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr184316615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása