Minestra di pane - Pistoiai kenyérleves
Hozzávalók 4 fő részére:
2 fej hagyma
2 gerezd foghagyma
150 gr répa
300 gr krumpli
¼ kelkáposzta
Egy nagy maroknyi spenót
1 zeller szára és levele
600 gr előre megfőzött lóbab és tarkabab vegyesen
5-6 paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
Olívaolaj ízlés szerint
Só
Bors
Kevés kakukkfű
Szikkadt parasztkenyér
Az előző este beáztatott babot főzzük puhára.
Egy nagy agyagedényt tegyünk fel a tűzre, jócskán öntsünk bele olívaolajat, dobjuk rá a felaprított hagymát és pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a foghagymát is, kicsit hagyjuk összeérni a két ízt. Tegyük bele a feldarabolt paradicsomot, majd 5-6 perc után a felaprított zeller szárat és levelet meg a répát, fedjük le és pároljuk lassú tűzön. Azután következik a kockára vágott krumpli, ekkor felönthetjük egy pici meleg vízzel és főzzük kb. 10 percig, majd beletesszük a felszeletelt kelkáposztát, a spenótot, 1 evőkanál paradicsompürét és öntünk rá egy keveset a bab főzővízéből. Hagyjuk egy kicsit összeesni, közben leturmixoljuk a bab felét a megmaradt főzővízzel, azután hozzáadjuk a zöldségekhez, sózzuk, borsozzuk és jól megkeverjük. Lassú tűzön kb. 1 órán keresztül főzzük, ha szükséges hozzáadunk egy kis vizet. Ha a zöldségek már puhák, beletesszük a maradék előre megfőzött babot, összekeverjük, teszünk hozzá pár kakukkfű ágat és még 10 percig a tűzön hagyjuk.
Tálalás előtt szikkadt kenyeret nagyobb darabokra vágunk, megpirítunk és a tányérok aljára helyezünk. Erre merjük rá a forró levest, a tetejére csöppenthetünk még egy kis olívaolajat és sajtot is tehetünk rá.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.