Óriás kagylótészta húsos raguval töltve - Conchiglioni ripieni al ragú
Hozzávalók 4 személyre:
500 gr óriás kagylótészta
500 ml paradicsomszósz
700 gr darált hús
250 gr mozzarella
100 gr ricotta
1 tojás
40 gr parmezán
1 fej hagyma
1 sárgarépa
Só
Bors
Olívaolaj
Elkészítés:
Készítsünk paradicsommártást: kb.2 evőkanálnyi olívaolajba öntsük bele a paradicsomszószt, tegyünk bele bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és főzzük, amíg elég sűrű nem lesz.
Kevés olajra dobjuk rá a feldarabolt hagymát, a sárgarépát, pár percig pirítsuk, majd rakjuk bele a darált húst, jól keverjük össze és hagyjuk egy kicsit főni. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott mozzarellát, a ricottát, a tojást és egy kevés paradicsommártást, sózzuk meg és kb.10 percig főzzük. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra, a kagylótésztát főzzük roppanósra vagyis „ al dente” , szűrjük le és kiskanál segítségével egyenként töltsük meg a húsos raguval.
Egy tepsi aljára tegyünk egy réteg paradicsommártást, erre helyezzük egymás mellé a töltött kagylótésztákat és a maradék paradicsommártást öntsük az egész tetejére. Szórjuk meg bőven parmezánnal és kb. 15 percre rakjuk be a 200 fokos sütőbe.
Tálalás előtt hagyjuk pár percig állni, ízlés szerint szórhatunk még rá egy kis parmezánt.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.