Serpenyős csirke vargányával toszkán módra
Hozzávalók:
Egy kb. 1,5 kg-os csirke
400 gr vargánya
400 gr paradicsommártás
1 fej hagyma
Húsleves alaplé
Néhány zsályalevél
4 evőkanálnyi olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A felaprított hagymát pirítsuk üvegesre az olívaolajon, dogjuk mellé a zsályaleveleket is.
Tegyük bele a feldarabolt csirkét és erős tűzön hagyjuk pirulni néhány percig mindkét oldalukat.
Sózzuk, borsozzuk a csirkét, öntsük le kb. 1 dl húsleves alaplével és adjuk hozzá a paradicsommártást, majd mérsékelt tűzön főzzük kb. 45 percig, időnként keverjük meg és szükség szerint locsoljuk meg alaplével. Közben a gombát nedves ruhával jól tisztítsuk meg és vágjuk darabokra. A készre főzött csirkedarabokat vegyük ki a serpenyőből és tartsuk melegen, a gombát tegyük be a mártásba és főzzük kb. 15 percig, ezután helyezzük vissza a csirkét és még 5 percen át hagyjuk együtt főni a gombával. Tálaljuk friss vegyes salátával.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.