Campari
A Campari története 1860-ban kezdődött, ekkor találta ki receptjét Gaspare Campari az olaszországi Novarában.
A Campari receptje titkos, és állítólag változatlan a megalkotása 1860 óta. A jellegzetes színe egy teljesen természetes anyag, amelyet eredetileg a bíbortetűből nyertek, ez a kármin.
Az első komolyabb üzemük 1904-ben nyílt Milánótól nem messze, ahonnan az ital elindult világhódító útjára. Mára a világ 190 országában forgalmazzák.
Olaszországban nagyon kedvelt a szódával higított változata, amelyet egy erre a célra Fortunato Depero által tervezett kis palackban árusítanak.
Fortunato Depero, "Squisito al seltz"
A Campari számtalan koktél elengedhetetlen kelléke, mi most csupán egyet ismertetnénk:
„Szép nap koktél”
1 dl Campari
2 dl 100 %-os narancslé
2 dl édes pezsgő
1 dl vodka
Az összetevőket finoman elkeverjük és koktélos pohárban kínáljuk
Egészségére!
(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.