Citromos tagliatelle sonkával és ruccolával
Hozzávalók:
250 gr (friss) tagliatelle tészta
100 gr nyers sonka
200 gr tejszín
1 nagyobb citrom csíkokra vágott héja
Fél pohár fehér bor
2 evőkanál citromlé
Egy jó nagy maréknyi ruccola
100 gr parmezán
1 fej foghagyma
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy széles serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk bele a csíkokra vágott sonkát, a citromhéját és az egész foghagymát, hagyjuk pár percig összeérni az ízeket. Vegyük ki a foghagyma gerezdet, öntsük rá a bort, majd 1-2 perc után adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és 2 percig főzzük együtt az egészet. Közben főzzük ki lobogó sós vízben a tésztát, ha kész tegyük be a szószba, öntsünk rá pár kanál főzőlevet, szórjuk meg a parmezánnal, keverjük össze és a tetejét díszítsük a felaprított ruccolával és citromhéjjal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.