Grapefruittal töltött durbincs
Hozzávalók:
Egy kb. 1 kg-os durbincs
Egy fej saláta
300 gr padlizsán
200 gr koktélparadicsom
200 gr újkrumpli
1 db rózsaszín grapefruit
30 gr mazsola
20 gr fenyőmag
1 gerezd foghagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 ág rozmaring
Zsályalevelek
Só
Bors
Elkészítés:
A mazsolát áztassuk langyos vízben kb. 15 percig. A megtisztított, megmosott salátát vágjuk fel csíkokra, hámozzuk meg a grapefruit, szedjük gerezdekre, távolítsuk el a magokat és vágjuk apró kockákra. Az alaposan megmosott majd szárazra törölt halat sózzuk, borsozzuk kívül-belül és tegyük a hasába a salátát, a grapefruit darabokat, a lecsöpögtetett mazsolát, a foghagymát, a fenyőmagot és a zsályalevelek felét.
Kenjünk ki egy sütőtálat két evőkanál olívaolajjal, fektessük rá a halat és szórjuk a tetejére a maradék frissen felvágott zsályaleveleket.
Egy másik sütőtálba rakjuk be a megtisztított, felkockázott padlizsánt, az egészben hagyott újkrumplit és paradicsomot, szórjuk rá a rozmaringot, locsoljuk meg a maradék olívaolajjal és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre.
Kis idő múlva a halat is rakjuk be a sütőbe és 180 fokon süssük kb. 20 percig, ügyeljünk arra, hogy egyszerre készüljön el a zöldségekkel.
A zöldség körettel együtt tálaljuk a jól átsült halat.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.