HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.27. 11:16 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Grapefruittal töltött durbincs

 foto_orata5.jpg

Hozzávalók:

Egy kb. 1 kg-os durbincs

Egy fej saláta

300 gr padlizsán

200 gr koktélparadicsom

200 gr újkrumpli

1 db rózsaszín grapefruit

30 gr mazsola

20 gr fenyőmag

1 gerezd foghagyma

4 evőkanál olívaolaj

1 ág rozmaring

Zsályalevelek

Bors

grapefruit.jpg

Elkészítés:

A mazsolát áztassuk langyos vízben kb. 15 percig. A megtisztított, megmosott salátát vágjuk fel csíkokra, hámozzuk meg a grapefruit, szedjük gerezdekre, távolítsuk el a magokat és vágjuk apró kockákra. Az alaposan megmosott majd szárazra törölt halat sózzuk, borsozzuk kívül-belül és tegyük a hasába a salátát, a grapefruit darabokat, a lecsöpögtetett mazsolát, a foghagymát, a fenyőmagot és a zsályalevelek felét.

Kenjünk ki egy sütőtálat két evőkanál olívaolajjal, fektessük rá a halat és szórjuk a tetejére a maradék frissen felvágott zsályaleveleket.

Egy másik sütőtálba rakjuk be a megtisztított, felkockázott padlizsánt, az egészben hagyott újkrumplit és paradicsomot, szórjuk rá a rozmaringot, locsoljuk meg a maradék olívaolajjal és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre.

Kis idő múlva a halat is rakjuk be a sütőbe és 180 fokon süssük kb. 20 percig, ügyeljünk arra, hogy egyszerre készüljön el a zöldségekkel.

A zöldség körettel együtt tálaljuk a jól átsült halat.

piatto-pronto-ingredienti-saliera-piatto-da-portata-forma-di-pesce_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr484614346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása