HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.29. 10:26 Ízek Művészete

Italajánlónk: Aperitivi - aperitif

Cinzano

Amikor a márka maga az ital!

cinzano2.jpg

A Cinzano az egyik legrégebbi regisztrált márka, az eredete visszanyúlik egészen 1568-ra. Az akkori regisztrációnak az iratait   Pecetto Torinese plébániájának levéltárában őrzik.

A Cinzano család akkortájt alapvetően gyümölcs-, szőlő és rózsaolaj termesztésre szakosodott, valamint egy rózsaolajból nyert likőr készítésére, amely gyakran szolgált más italok, borok adalékául.

Giovanni Battista Cinzano Pálinkafőző Mester elixírjeinek híre már 1703-ban átlépi városkájának határát, és engedélyt kap arra, hogy párlatait egészen Torinóig  értékesítheti.

 1868.jpg

1786-ban  Piemonte királya megbízza a Cinzano családot, hogy derítsék ki a franciák pezsgőgyártási módszereinek titkát. A kutatások és kísérletezések eredményeként megszületik az első olasz  pezsgő és ezzel megteremtik a fenséges nedű nemzeti hagyományait.

A Cinzano megihlet számos művészt, többek között Adolf Hohensteint is, aki reklámgrafikáival segíti a termék világhírűvé válását.

1889hohensteinpan1.jpg

Az aperitifként fogyasztott Cinzano-k közül, kiemelnénk a Cinzano Soda-t, amely igen kellemes aromájával előkészíti  ízlelőbimbóinkat a finom falatok elfogyasztására.

Cinzano_Soda_Rosso2-horz.jpg

 

Természetesen számtalan koktélt is készíthetünk a legkülönbözőbb fehér, vörös és rosé Cinzano-k felhasználásával.

Cincin-250x300.jpg

 

Egészségére!

(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr244618811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása