Töltött burgonya
Hozzávalók:
4 db nagy fehér burgonya
80 gr fontina sajt (helyettesíthető ementálival vagy gruyerrel)
Néhány zsályalevél
2 tojás
Szerecsendió
Só
Bors
Elkészítés:
Főzzük a 4 db krumplit a forrástól számítva kb. 20 percig, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg, vágjuk ketté és kaparjuk ki a belsejét. Közben mossuk meg és aprítsuk fel a zsályaleveleket, vágjuk le a sajt széleit és kockázzuk fel a krumplik kikapart belsejével együtt, tegyük egy tálba, adjuk hozzájuk a felvert tojásokat, a felaprított zsályaleveleket, csipetnyi szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. Kicsit sózzuk meg a félbevágott krumplik belsejét, töltsük meg a keverékkel és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre. Vegyük ki, osszuk el a sajt kockákat a tetejükön és tegyük vissza a sütőbe még 2-3 percre, hogy a sajt rájuk olvadjon.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.