Mézes ricotta puding fügével
Hozzávalók:
800 gr zöld és fekete füge
300 gr ricotta
3 tojássárgája
250 ml tej
40 gr liszt
50 gr méz
20 gr vaj
Só
Elkészítés:
Hántsuk le a fügék héját, egy feketét és egy zöldet kivéve, ezeket tegyük félre a díszítéshez.
A kimagozott fügéket vágjuk apró darabokra és tegyük be a turmixgép üveg keverőedényébe a tejjel, a 3 tojássárgájával és a ricottával együtt. Keverjük 3 percig, majd adjuk hozzá a mézet, egy csipet sót és még néhány percig keverjük.
Rakjuk bele a lisztet is és egészen addig folytassuk a keverést, amíg teljesen krémes és csomómentes nem lesz.
Kenjünk ki egy pudingformát vajjal és öntsük bele a keveréket, óvatosan verjük az alját az asztalhoz, hogy egyenletesen kerüljön mindenhova a krémből. Egy sütőtepsit töltsünk meg félig vízzel, helyezzük a közepére a formát és hagyjuk a vízfürdőben a 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Vegyük ki a sütőből, 10 percig hűljön szobahőmérsékleten a puding, majd tegyük be a hűtőszekrénybe bő 2 órára.
Tálalás előtt borítsuk ki egy tálra, a félretett fügéket vágjuk fel cikkekre és díszítsük a pudingot.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.