Csirkemellből készült torta kétféle sajttal
Hozzávalók:
500 gr csirkemell
300 gr mozzarella
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál olívaolaj
3-4 szelet ecetes paprika
100 gr juhsajt (pecorino)
20 gr vaj
2 kiskanál őrölt köménymag
2 tojássárgája
1 db hagyma
Só
Elkészítés:
A hagymát vágjuk egész apróra és pirítsuk üvegesre az olívaolajon. Daráljuk le a csirkemellet és tegyük a hagymára, 3-4 percig hagyjuk pirulni. Vegyük le a tűzről és várjuk meg, amíg kihűl.
Közben szeljük egész apró kockákra a mozzarellát, kicsit nyomkodjuk ki a levét, reszeljük le a juhsajtot, 80 grammot tegyünk egy tálkába, adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, a mozzarellát, a csirkét, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a köménymagot, egy csipet sót és alaposan dolgozzuk össze.
Vajazzunk ki egy lapos tortaformát és szórjunk rá egy kevés zsemlemorzsát is. Öntsük bele a keveréket, simítsuk el egyenletesen, a tetejét pedig szórjuk meg a maradék juhsajttal és zsemlemorzsával. Tegyük 180 fokosra előmelegített sütőbe 20 percre, amíg a felületén nem alakul ki egy aranyszínűre sült kéreg.
Vágjuk fel vékony csíkokra az ecetes paprikákat és tálalás előtt ezzel díszítsük a tortánkat.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.