Almás puding
Hozzávalók:
1db. nagy alma
1 evőkanál vaj
1 csipetnyi fahéj
1 evőkanál cukor
1 db. Tojás
75 ml habtejszín
75 ml tej
25 gr cukor (krémhez)
Vanília esszencia
Elkészítés:
Pucoljuk meg az almát és vágjuk hajszálvékony szeletekre. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az almát, kicsit futtassuk meg, szórjuk rá a cukrot, a fahéjat és folytassuk a főzést, amíg az alma meg nem puhul. Ha kész osszuk el három kis üvegtálba. Verjük fel a tojást, adjuk hozzá a habtejszínt, a tejet, a cukrot, a vanília esszenciát (ízlés szerint) és az egészet jól keverjük össze. A krémet öntsük rá az almára a három kis üvegtálba és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.