Borsós, mentás rizottó
Hozzávalók:
1 l húsleves alaplé
1 db hagyma
400 gr zöldborsó
350 gr rizs
40 gr parmezán sajt
60 gr bármilyen lágy sajt
Kevés fehér bor
Néhány darab friss mentalevél
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk fel egész apróra, a felét két evőkanál olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a zöldborsót, öntsük le egy kis húsleves alaplével és főzzük „roppanósra”, közben sózzuk, borsozzuk. Az elkészült zöldborsó felét tegyük egy mixerbe kb. 5 db. mentalevéllel és turmixoljuk egészen selymesre, ha szükséges, öntsünk még hozzá egy kis alaplevet.
Egy serpenyőben pirítsuk üvegesre a maradék hagymát olívaolajon, tegyük bele a rizst, hagyjuk pirulni 1-2 percig, majd locsoljuk meg a fehérborral, miután elpárolgott öntsünk a rizsre két merőkanál alaplevet és apránként adjuk hozzá a mentás borsópürét. Állandóan keverve főzzük puhára a rizst, szükség szerint mindig öntsünk rá egy kis alaplevet.
Ha kész vegyük le a tűzről, szórjuk bele a parmezán sajtot, tegyük a közepére a lágy sajtot, keverjük össze, végül forgassuk meg benne a maradék egész zöldborsót is.
Díszítsük pár mentalevéllel és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.