Halfalatkákkal töltött padlizsán
Hozzávalók 2 személy részére:
1 nagyobb méretű padlizsán
200 gr bármilyen fehér húsú tenderi hal
2 db. érett paradicsom
Friss kakukkfű
Zsemlemorzsa
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk le a felső végét és hosszában szeljük ketté. Kaparjuk ki a belsejét, a héját pedig főzzük 20 percig sós, forrásban lévő vízben.
A kikapart húsát kockázzuk fel és egy kevés olívaolajon pároljuk kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, a halfalatkákat és pár percig hagyjuk összeérni az ízeket. Közben tegyük bele a kakukkfűvet is és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A megfőtt, lecsöpögtetett padlizsánt helyezzük egy tepsibe, a belsejét töltsük meg a halfalatkákkal, a tetejére szórjunk egy kis zsemlemorzsát, locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal és süssük 200 fokos sütőben 20-25 percig. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.