Szilvalekvárral töltött frollini
Hozzávalók:
200 gr liszt
100 gr cukor
1 db. Tojás
50 gr vaj
½ zacskó sütőpor
½ citrom leve
Szilvalekvár
Porcukor
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a tojást, a felolvasztott, de nem forró vajat, a sütőport, a citrom lereszelt héját, kifacsart levét és gyúrjunk belőlük omlós tésztát. Formázzunk egy kis labdát, csavarjuk be alufix fóliába és legalább 20 percre tegyük be a hűtőszekrénybe. Amikor megfelelő hőmérsékletűre hűlt, nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra és kb. 8 cm átmérőjű, tetszőleges alakú tésztaformákat szaggassunk belőle. Párosítsuk a formákat, az egyik lapocska közepébe tegyünk egy kiskanálnyi szilvalekvárt, a másikat helyezzük a tetejére és alaposan nyomkodjuk le a széleit.
Helyezzük a töltött lapocskákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.