Töltött gombafejek
Hozzávalók:
600 gr közepes nagyságú champignon gomba
2 db. nagyobb burgonya
100 gr füstölt császárszalonna
3 gerezd foghagyma
Egy csokor petrezselyem
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Főzzük meg a krumplit héjában, ha kész, hagyjuk kihűlni és nyomjuk össze.
Egy kevés olívaolajra dobjuk rá a szétnyomott foghagymákat, 1-2 perc után adjuk hozzá a gombák egészen apróra vágott szárát, a kis kockákra szeletelt császárszalonnát, a felaprított petrezselymet és az egészet pirítsuk együtt 10-15 percig, majd vegyük le a tűzről. Ha már kihűlt tegyük bele a pürésített krumplit, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze.
Ezzel a krémmel töltsük meg gazdagon a gombafejeket, tegyük egymás mellé egy olajjal kikent tepsire, 180 fokon süssük 20 percig és még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.