Tonhal tatár
Hozzávalók 4 személyre:
4 szép szelet tonhalfilé
1 db citrom
3 szál snidling
5 db apró ecetes uborka
1 evőkanál kapribogyó
1 fej hagyma
1 db húsos zellerszár
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a tonhalszeleteket, töröljük szárazra és vágjuk fel egészen apró kockákra.
Öntsük rá a citrom kifacsart levét, keverjük össze és 10 percig hagyjuk pihenni.
A hagymát, az ecetes uborkát, a snidlinget, a kapribogyót, a zeller szárát vágjuk nagyon finomra (tehetjük turmixgépbe is, de ne daráljuk pépesre), dolgozzuk össze a tonhallal, ízlés szerinti mennyiségben adjunk hozzá olívaolajat, kevés citromlevet, sót, borsot.
Osszuk el kis formákba, a tetejüket jól nyomkodjuk le és legalább egy órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
Borítsuk ki a formákból a tányérok közepére, tálaljuk friss, vegyes salátával és foghagymás pirítóssal.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.