Frissítő joghurtkrém
Hozzávalók:
500 ml tej
70 gr cukor
40 gr kukoricakeményítő
150 gr kávés vagy gyümölcsös joghurt
Elkészítés:
Egy kis teflon lábosban a cukrot adjuk hozzá a kukoricakeményítőhöz, folyamatosan kevergetve öntsük rá lassan a tejet, majd alacsony lángon forraljuk fel. Hagyjuk egy kicsit besűrűsödni, azután vegyük le a tűzről, tegyük bele a joghurtot és teljesen oldjuk fel benne.
Rakjuk vissza a tűzre még pár pillanatra, közben állandóan keverjük.
Szedjük ki üveg edénykékbe és hagyjuk lehűlni, először szobahőmérsékleten, majd pár órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt díszíthetjük friss gyümölccsel vagy apróra vágott mandulával.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.